Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Znojemská nemocnice hledá ředitele. O místo se uchází pouze jeden člověk

O místo ředitele největší krajské nemocnice ve Znojmě se uchází jeden člověk. Inzerát kraj vyvěsil 12. ledna, zájemci se mohli hlásit do minulého pátku. Znojemskou nemocnici po odchodu Martina Pavlíka dočasně vede primář chirurgického oddělení a dřívější dlouholetý ředitel nemocnice Miroslav Kavka.

Nezájem překvapiv

Na místo ředitele znojemské nemocnice se fronty nestojí. „K dnešnímu poledni je přihlášený jeden člověk. Výběrová komise zasedá v pondělí, kde zjistíme, zda je uchazeč kompetentní. Pokud by nebyl, vypsali bychom nové výběrové řízení,“ sdělil radní pro zdravotnictví Karel Podzimek (ODS).

Nízký zájem Podzimka překvapil. „Myslel jsem, že se přihlásí více lidí. Vysvětluji si to tím, že je málo šikovných, kteří si na to troufnou,“ doplnil.

Dočasné vedení

Miroslav Kavka působí ve znojemské nemocnici jako lékař a primář od roku 1981, v letech 2002 až 2019 byl jejím ředitelem. Dočasně ji povede do doby, dokud kraj nevybere Pavlíkova nástupce. „Naše nemocnice ročně ošetří statisíce pacientů a je pro nás hlavní prioritou nadále zajistit její plynulý chod a kvalitní lékařskou péči,“ uvedl Kavka.

Martin Pavlík, jenž stál v čele nemocnice od konce roku 2019, povede Jihomoravskou zdravotní. Servisní organizace pro krajem zřizované nemocnice vznikla loni transformací společnosti Thermal Pasohlávky.

Hromadný odchod

Společně s Pavlíkem odešlo z nemocnice do nové organizace také pět náměstků a tisková mluvčí. Jejich místa ve znojemské nemocnici obsadili podle Kavky dlouholetí zaměstnanci, kteří se plně orientují v jejím chodu.

Nemocnice Znojmo měla v roce 2022 obrat přesahující jednu a půl miliardy korun, zaměstnávala okolo dvanácti set lidí. Je jednou z devíti nemocnic zřizovaných Jihomoravským krajem. Další jsou v Kyjově, Břeclavi, Vyškově, Hodoníně, Tišnově, Ivančicích, Letovicích a Hustopečích.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Znojmo

Štítky nemocnice, personál, ředitel, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojemská nemocnice hledá ředitele. O místo se uchází pouze jeden člověk  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.