Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihomoravské nemocnice se bojí respiračních onemocnění. Omezují návštěvy

Počet lidí s respiračními nemocemi na jihu Moravy stále roste a lékaři se obávají o zdraví pacientů. Nemocnice vydávají opatření, aby hospitalizované nenakazili příbuzní. Některá zdravotnická zařízení návštěvy zakázala úplně, jiná omezují dobu návštěv nebo nařizují nošení respirátoru.

Úplný zákaz návštěv

Zákaz návštěv vyhlásilo vedení Fakultní nemocnice u svaté Anna v Brně. „Vzhledem k současné situaci s počínající chřipkovou epidemií jsme se rozhodli v nemocnici zakázat návštěvy na lůžkových oddělení. Opatření přijaté za účelem ochrany pacientů platí od úterý 30. ledna až do odvolání,“ informoval Jiří Erlebach z oddělení marketingu.

Výjimky je podle Erlebacha možné udělit v terminálních stavech po předchozí domluvě se zdravotnickým personálem. U lůžka můžou být v těchto případech dvě osoby, maximální doba návštěvy je půl hodiny

K zákazu návštěv přistoupila také nemocnice v Blansku, jež nařízení vyhlásila už v sobotu 27. ledna. Již téměř před dvěma týdny zákaz vyhlásila také brněnská soukromá nemocnice SurGal Clinic, opatření platí do odvolání.

Vstup pouze s respirátorem

Povinnost při návštěvách pacientů nosit roušky či respirátory zavedla Nemocnice Milosrdných bratří v Brně. „Vnitřní prostory nemocnice jsou místem, kde je klíčové chránit sebe i ostatní. Prosím, používejte roušku nebo respirátor, jakmile vstoupíte do nemocničních prostor,“ stojí na webu zařízení.

Vedení špitálu Milosrdných bratří také radí, aby lidé návštěvu příbuzných odložili, pokud se sami necítí dobře. Nemocnice tak chce předejít vyhlášení úplného zákazu návštěv.

Ve svatoanenské nemocnici vedení prosí veškeré pacienty a návštěvníky nemocnice, aby dbali zvýšeného hygienického režimu a respektovali pokyny zdravotníků. Lidé se po špitálu mohou pohybovat pouze v respirátoru třídy FFP2. Stejné doporučení vydala také nemocnice v brněnských Bohunicích.

Omezení návštěvních hodin

V hodonínské nemocnici boj s chřipkou a dalšími respiračními chorobami vyřešili zkrácením návštěvních hodin. Lékaři vyčlenili pro návštěvy pouzy dva dny, po zbytek týdne lidé za příbuznými dojít nemohou.

„Vzhledem k narůstajícímu počtu osob s respiračními nákazami včetně covidových omezujeme po nutnou dobu návštěvní dny v našem zařízení, a to pouze na středy a neděle,“ uvádí zdravotníci. Omezení platí již od konce minulého prosince.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravské nemocnice se bojí respiračních onemocnění. Omezují návštěvy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.