Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V brněnské nemocnici opraví heliport, aby mohly vrtulníky přistávat i v noci

Svatoanenská fakultní nemocnice v Brně připravuje opravu heliportu přibližně za dvacet milionů korun. Měl by pak sloužit nepřetržitě, nyní na něm mohou vrtulníky přistávat pouze za denního světla. Po dobu rekonstrukce bude heliport mimo provoz.

Práce by měly začít na jaře příštího roku, po ukončení výběrového řízení a podle klimatických podmínek. Zahájení čtyřiadvacetihodinového provozu heliportu předpokládá nemocnice na začátku letních prázdnin. „Modernizace heliportu obnáší opravu plochy, instalaci topných kabelů k zajištění údržby v zimních měsících, instalaci záchytného systému, vybudování dodatečného únikového schodiště a doplnění osvětlení pro rozšíření provozu na 24 hodin," uvedl mluvčí nemocnice Jiří Erlebach.

Nemocnice připravuje zadávací dokumentaci, přesné náklady budou známy po ukončení výběrového řízení a uzavření smlouvy s vybraným dodavatelem. Podle rozpočtu, který je součástí projektové dokumentace, budou přibližně dvacet milionů korun. V době oprav nebude možné heliport využívat a vrtulníky bude nutné přesměrovat jinam. Opravu heliportu plánuje v příštím roce také Úrazová nemocnice. Tam je především potřeba zpevnit přistávací plochu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FNUSA

Štítky Brno, nemocnice, zdravotnictví, oprava, heliport, nemocnice u svaté Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V brněnské nemocnici opraví heliport, aby mohly vrtulníky přistávat i v noci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.