Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihomoravské nemocnice se plní lidmi s covidem. Nejvíce je důchodců

Nemocnice v Jihomoravském kraji zaznamenaly od září nárůst pacientů s koronavirem. Hospitalizovaní lidé jsou většinou starší a mnohdy trpí i jiným onemocněním, které ovlivňuje jejich imunitu. Ve většině případů mají lehký průběh, vyplývá z informací zástupců zdravotnických zařízení.

Na jižní Moravě v posledních týdnech sílí výskyt respiračních onemocnění. Krajští hygienici evidovali k 20. říjnu 1424 nemocných na sto tisíc obyvatel, což představovalo v porovnání s předchozím týdnem nárůst o 12,6 procenta.

Na Klinice infekčních chorob Fakultní nemocnice Brno je v současnosti hospitalizováno deset pacientů s prokázaným koronavirem, z toho dva jsou ve vážném stavu. „Jednotky pacientů jsou i na jiných klinikách, u těch dominuje jiná choroba než covid. O velkém nárůstu zatím nemůže být řeč, situaci však neustále sledujeme," sdělila vedoucí komunikace nemocnice Lenka Martinková. Mluvčí Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Jiří Erlebach řekl, že před dvěma týdny neměli žádného hospitalizovaného pacienta a nyní jich je 15. Jeden je ve vážném stavu a čtyři leží na jednotce intenzivní péče.

V Nemocnici Vyškov se první případ objevil v září. „Ke středečnímu odpoledni evidujeme 17 případů, nárůst zatím není nijak dramatický. Pacienti jsou v pozdějším seniorském věku, současně trpí více onemocněními. Mají však lehký průběh a leží na standardním oddělení až na jednoho, který je z důvodu vážnějších zdravotních obtíží nesouvisejících s covidem na JIP," sdělila mluvčí nemocnice Šárka Urbánková.

V hodonínské nemocnici se nyní s koronavirem léčí tři pacienti. Rovněž se jedná o seniory, u kterých ale průběh nemoci není těžký. Náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Naděžda Kwašniewská doplnila, že jsou nyní kvůli koronaviru na pracovní neschopnosti také někteří zaměstnanci. Několik pacientů eviduje i Nemocnice Znojmo. Podle její mluvčí Petry Veselé jsou to především jinak nemocní pacienti se sníženou imunitou. Podobná situace je i v Nemocnici Kyjov, kde na infekčním oddělení aktuálně leží šest pacientů. Mluvčí Veronika Hollerová uvedla, že mají lehký nebo střední typ průběhu onemocnění.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Covid, Jihomoravský, Kraj, Nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Doležal

V Hodoníně jsou hospitalizovaní tři a v Brně deset... jo, to se fakt plní, to už přímo skoro praská ve švech. Ať žijí bulvární titulky.

Úterý, 31. října 2023, 15:52Odpovědět

Zdeněk Švec

Jasné počkejte co přijde za měsíc. To budou teprve jasné zprávy.

Úterý, 31. října 2023, 14:28Odpovědět

Karel Rada

Teplo, čistá postel, jídlo & pití jako v hotelu All inclusive…

Pondělí, 30. října 2023, 13:06Odpovědět

Martin Vaněk

Á, divadelní seriál Covid pokračuje... Už válka na fašistické Ukrajině netáhne - přepneme na COVID! To by bylo, aby ofce začali samostatně myslet, a nedej bože, aby si uvědomili, v jakém Matrixu to žijí...

Pondělí, 30. října 2023, 10:08Odpovědět

Jihomoravské nemocnice se plní lidmi s covidem. Nejvíce je důchodců  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.