Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brněnská nemocnice má kuchyni v havarijním stavu. Chce modernizaci

Fakultní nemocnice Brno hledá společnost, která zmodernizuje a opraví objekt stravovacího provozu. Odhadované náklady jsou dvě stě milionů korun a práce by se měly uskutečnit příští rok. Nemocniční kuchyně je podle vedení nemocnice zastaralá a má staré technologie. Denně připravuje asi 4 500 jídel.

Zájemci o modernizaci provozu mohou nemocnici odevzdat nabídky do 28. prosince. Poté je komise zhodnotí. „V prvních měsících příštího roku by se mohlo po podpisu smlouvy začít. Práce potrvají několik měsíců. Hotovo by mohlo být ve třetím kvartálu příštího roku," řekla mluvčí nemocnice Veronika Plachá.

Důvodem rekonstrukce je havarijní stav kuchyně a zastaralé vybavení. „Technologie pro přípravu stravy jsou zničené používáním a jednotlivé stroje na sebe nenavazují, a netvoří tak kompaktní varné linky," uvedl Milan Křemenák z oddělení strategických investic nemocnice.

Část stravovacího provozu bude nutné zbourat, protože v místě vznikne nová porodnice a transplantační centrum. Proto je potřeba, aby kuchyně byla po úpravách schopná zajistit pro všechny tři nemocniční areály dodávku tisíců jídel denně. Nemocnice funguje v Bohunicích, část porodnice je na Obilním trhu a ještě pod ni spadá Dětská nemocnice.

Nemocnice si od rekonstrukce slibuje záruku zdravých, kvalitních a různorodých pokrmů pro pacienty a zaměstnance. Při pracích bude nemocniční kuchyně fungovat v provizorních prostorách. V zařízení pracuje kolem šesti tisíc lidí.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FN Brno

Štítky ČR, nemocnice, stavby, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská nemocnice má kuchyni v havarijním stavu. Chce modernizaci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.