Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nezmrznete, hlásí brněnským bezdomovcům charita. Otevře jim útočiště

Brněnští bezdomovci se ukryjí před mrazy ve třech krizových centrech. Lidem bez domova zpřístupní prostory charita po celou zimu. Bezplatné nocování poskytuje lidem, kteří nemají zájem nebo nemůžou jít do nocleháren. Pracovníci doufají, že díky službě přečkají potřební mrazivé počasí bez zdravotní újmy.

Noční krizové centrum provozuje Diecézní charita Brno. Pro otevření centra se rozhodla i letos. Plánuje, že do objektů v Bratislavské ulici přijdou zájemci první prosincový den.„Noční krizové centrum provozované brněnskou charity bude otevřeno každý den od 21 hodin do 7 hodin následujícího dne, a to včetně víkendů a svátků. Lidem bez domova nabídne možnost strávit noc v teple a bezpečí a také horký nápoj. Vše je poskytováno zdarma,“ sdělila mluvčí brněnské charity Zuzana Horáková.

.Noční krizová centra budou v Brně celkem tři. Kromě Bratislavské ještě v ulici Masná, kde zajišťuje provoz Městské středisko krizové sociální pomoci, a v Mlýnské ulici. Tam se stará o provoz Centrum sociálních služeb Josefa Korbela.

Do akce vysílají pracovníci charity rovněž terenní službu svatého Františka, jež funguje rovněž pod charitou. Dobrovolníci se pokusí bezdomovce, kteří spí na ulici, přimět, aby minimálně v zimě využili některou z pobytových služeb.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Diecézní charita Brno

Štítky Bezdomovci, Brno, Charita, Krizové centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezmrznete, hlásí brněnským bezdomovcům charita. Otevře jim útočiště  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.