Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Perete povlečení dostatečně často? Průměr je jednou za tři týdny

PR článek

Nakoukněte za dveře tuzemských ložnic. Češi stále častěji nakupují ložní prádlo na internetu a podle nedávného průzkumu e-shopu Výprodej povlečení zákazníci nejčastěji povlékají klasické bavlněné povlečení a preferují ho nad často levnějšími polyesterovými variantami. Co dalšího je pro české ložnice typické? 

Většina mění povlečení jednou za dva až tři týdny

V posteli trávíme třetinu života a pravidelná výměna lůžkovin má pozitivní vliv na kvalitu spánek a zdraví. Podle odborníků je ideální měnit povlečení jedenkrát za týdně, maximálně pak jednou za dva týdny. Více než polovina dotázaných zákazníků e-shopu však uvedlo, že postel převléká jednou za dva až tři týdny a třetina dotázaných jednou měsíčně. 

Bavlna na prvním místě

Tři čtvrtiny respondentů volí při výběru povlečení jednoznačně bavlnu, která je dlouhodobě ložnicovou stálicí. Na druhém místě  v oblíbenosti je je mikrovlákno.  „Povlečení z mikrovlákna se stává rok od roku oblíbenější alternativou bavlněného povlečení, hlavně díky jeho velmi nízké ceně. I proto ho na e-shop zařazujeme,” potvrzuje majitel e-shopu Výprodej povlečení Lukáš Žák. Třetím oblíbeným materiálem je flanel, tedy bavlna upravená česáním, populární hlavně v zimních měsících.

Jednolůžková přikrývka a raději zip než knoflíky

87 % respondentů v zákaznickém půzkumu e-shopu Výprodej povlečení uvedlo, že preferují klasický “český” rozměr jednolůžkového povlečení a necelá desetina pak dává přednost francouzskému rozměru, neboli jedné velké přikrývce pro dva, která je tolik oblíbená v zahraničí. 65 % dotazovaných preferuje snazší zapínání na zip před klasickými knoflíky. 


Pozn. dotazníkové šetření e-shopu Výprodej povlečení proběhlo v říjnu 2022 na vzorku 1200 respondentů z řad pravidelných zákazníků e-shopu. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Textil, povlečení, Textilomanie, Brno, internetový obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Perete povlečení dostatečně často? Průměr je jednou za tři týdny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.