Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnský onkologický ústav opravil pacientům pokoje. Dostali klimatizaci

Největší onkologické pracoviště v Česku má zrekonstruované pokoje pro pacienty gynekologického a urologického oddělení. Nové jsou koupelny, podlahy i vybavení místností, kam přibyly klimatizace. Opravené prostory Masarykova onkologického ústavu (MOÚ) poslouží lidem z celé republiky, kteří do Brna jezdí za léčbou rakoviny.

Brněnské zdravotnické zařízení na Žlutém kopci vynaložilo na opravu bezmála 15 milionů korun. Díky investici mají nemocní lepší komfort na lůžkové části gynekologického a urologického oddělení. Na rekonstrukci pracovali dělníci čtvrt roku. Podle mluvčí MOÚ Anny Svobodové poslouží opravené pokoje pacientům z celé republiky, protože ústav je nadregionálním centrem s vysoce specializované péče v onkogynekologii a onkourologii. 

Nové jsou například podlahy, koupelny i zařízení pokojů či pracoven doktorů, kde přibyly klimatizace  s možností využití vytápění v zimních měsících. „Zařízení umožní regulaci teploty v jednotlivých místnostech, čímž lze lépe vycházet vstříc potřebám jednotlivých pacientů. Důležitou součástí celého systému je také kontrolní prvek při větrání. V případě otevření oken dojde k rozpojení kontaktu a jednotka se automaticky vypne a zamezí se tak jejímu zbytečnému provozu, což uspoří drahé energie,“ sdělil náměstek pro hospodářsko-technické služby MOÚ Radek Vach.

Brněnský onkoústav poskytuje pacientům s urologickými a gynekologickými nádory péči včetně roboticky asistované operační léčby nádorů. „Tato léčba, je-li prováděna v centrech s velkou zkušeností, snižuje počet pooperačních komplikací a zkracuje dobu hospitalizace. Roboticky bylo v v ústavu operováno již více než tisíc pacientů, a zejména oni budou využívat zrekonstruované lůžkové oddělení," řekla Svobodová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MOÚ

Štítky MOÚ, Brno, rakovina, Rekonstrukce, pacient, klimatizace, Masarykův onkologický ústav, Česko, Anna Letenská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský onkologický ústav opravil pacientům pokoje. Dostali klimatizaci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.