Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na posilující dávku si mohou zájemci zajít do Bohémy

PR článek

Očkovací centrum Bohéma v Janáčkově divadle nabízí zájemcům možnost nechat se očkovat čtvrtou dávkou vakcíny proti koronaviru. Lidé mohou přijít bez předchozí registrace šest dní v týdnu. Neziskovka Podané ruce, která centrum provozuje, apeluje především na seniory, aby se nechali přeočkovat. 

Pro druhou posilující dávku si mohou od pondělí přijít všichni, kterým od podání první posilují dávky uplynuly minimálně čtyři měsíce. Registrace se spustí až od poloviny srpna, očkovat se mohou zájemci ale už teď u svých praktických lékařů nebo v tzv. walk-in centrech, tedy centrech bez registrace. Jedním z center, které očkování čtvrtou dávkou nabízí už nyní, je očkovací centrum Bohéma v Janáčkově divadle.

Na důležitost posilujících dávek upozorňuje naše společnost už od loňského jara, obzvláště pro seniory jsou posilující dávky klíčové. Také víme, že přeočkování poskytuje poměrně spolehlivou ochranu i před variantou omicron, i když ta očkování obchází více než předchozí varianty,“ uvedl ředitel Podaných rukou Jindřich Vobořil. Neziskovka chystá také očkovací výjezdy do velkých měst.

Jen za první den si přišlo do Bohémy pro posilující dávku několik desítek lidí. Očkovací centrum zahájilo svůj provoz přesně před rokem. Za tu dobu v něm zdravotníci podali téměř 80 tisíc dávek. V Bohémě funguje čtvrtým měsícem také poradenské centrum pro válečné uprchlíky. Služby centra využilo dosud asi tisíc Ukrajinců. 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Podané ruce, Brno, Očkování, Bohéma, očkovací centrum, Janáčkovo divadlo, Jindřich Vobořil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na posilující dávku si mohou zájemci zajít do Bohémy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.