Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pojízdná laboratoř nepolevuje v testování Brňanů. Výsledky vyhodnotí do šesti hodin

PR článek

Lidé mohou i nadále využívat služeb PCR testování v mobilní laboratoři za Janáčkovým divadlem. Laboratoř ukrytá v červeném kamionu posílila brněnské laboratorní kapacity proti koronaviru a nepolevuje ani po zrušení povinného testování ve firmách a školách.

Díky rychlému vyhodnocování znají Brňané své výsledky v řádu několika hodin. „Laboratoř je vybavena třemi přístroji, které jsou schopny vyhodnotit 188 PCR testů za jeden cyklus, ten trvá 75 minut. Další hodinu až dvě zaberou administrativní úkony, okamžitě poté se odesílají výsledky,“ řekl ředitel Společnosti Podané ruce Jindřich Vobořil s tím, že tým laborantů zvládne denně vyhodnotit až 1500 testů.

Zájemci se mohou nechat otestovat v parku Koliště za Janáčkovým divadlem (odkaz na rezervační systém zde), výsledek se dozví do šesti hodin. Podané ruce dlouhodobě zajišťují testování také ve velkých brněnských firmách a společnostech. Jejich služby mobilního testování mezi prvními využil Dopravní podnik města Brna nebo Teplárny Brno.



Na vysokokapacitním testování se podílí také Spadia Lab a město Brno. „V laboratoři na kolečkách se testuje našimi odběrovými soupravami, které obsahují speciální roztok. Virus se v něm deaktivuje a stává se bezpečným pro personál. Není ho potřeba uchovávat v lednici a při manipulaci s ním se nemusí používat ochranné obleky,“ popsal českou technologii testování ředitel Spadia Lab Martin Radina.

Společnost Podané ruce spolupracuje s městem Brno v boji proti koronaviru od začátku pandemie. „Společně jsme dokázali ochránit ty nejzranitelnější, když jsme začali jako první v republice testovat v brněnských domovech pro seniory. Vybudovali jsme také velké testovací centrum na výstavišti. Brno se tak stalo průkopníkem v antigenním testování. Město také podpořilo Podané ruce bezplatnou výpůjčkou prostor, ve kterých se nyní nachází velkokapacitní očkovací centrum Bohéma,” připomněla primátorka města Markéta Vaňková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Neziskovka, Podané ruce, Testování, Covid, laboratoř, Jindřich Vobořil, SPADIA LAB, a.s., Dopravní podnik města Brna, Teplárny Brno, Markéta Vaňková, Glacis

Pojízdná laboratoř nepolevuje v testování Brňanů. Výsledky vyhodnotí do šesti hodin  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.