Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Největší moravská nemocnice naočkovala už přes dva tisíce dětí

Fakultní nemocnice Brno dala téměř dva tisíce dětí ve věku od pěti do 11 let vakcínu proti nemoci covid-19, řekl mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Nemocnice s očkováním malých dětí začala ve druhé polovině loňského prosince. Podle Plaché byl na začátku enormní zájem a denně se očkovalo přes 400 dětí. Nyní zájem klesá a je jich týdně do 200. Od příštího týdne se budou děti namísto v kinosále očkovat v pavilonu P, kam chodí na očkování i dospělí.

Nemocnice podala dětem ve věku od pěti do 11 let první vakcíny 16. prosince. Očkovala i mezi svátky. „Mezi svátky bylo očkování možné od 7:00 do 17:00 a měli jsme až přes 400 dětí. Začátkem ledna už byl zájem kolem 200, ale to jsme očkovali odpoledne, ne od rána,“ uvedla Plachá.

Nyní nemocnice děti očkuje proti covidu v úterý a ve čtvrtek odpoledne po škole. „Zájem postupně klesá, ale to pozorujeme vždy u každé věkové skupiny. Na začátku bývá enormní zájem a postupně to klesá. Na příští týden zatím máme na úterý 35 dětí a 35 dětí na čtvrtek," řekla Plachá. Proto nemocnice tento týden naposledy očkuje děti v kinosále. Od příštího týdne přesune očkování do pavilonu P, kam chodí pro dávku i dospělí.

Zdravotníci v kraji začali s očkováním veřejnosti předloni v prosinci. Od té doby dali lidem 1,858.279 dávek vakcíny proti nemoci covid-19. Vyplývá to z webu ministerstva zdravotnictví. Někteří lidé už mají třetí dávku. V kraji žije téměř 1,2 milionu obyvatel.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Strakonice

Štítky FN, Brno, očkování, Covid, nemocnice, COVID-19, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší moravská nemocnice naočkovala už přes dva tisíce dětí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.