Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihomoravská záchranka bude mít v Brně vlastní autoservis

Jihomoravští záchranáři budou mít v Brně nový autoservis za 45 milionů korun. Na základní kámen plánované budovy dnes poklepalo vedení kraje a záchranné služby, řekla mluvčí Michaela Bothová. Budova autoservisu vznikne v brněnských Černovicích, hotovo by mělo být do konce příštího roku. Záchranáři si od nového autoservisu slibují výrazné snížení finančních nákladů na servis sanitních vozidel, jejich rychlejší návrat zpět do běžného provozu a větší spolehlivost.

Naši záchranáři odvádí neskutečnou práci. Aby mohli zachraňovat životy, potřebují mít vybavení a sanitky v perfektním stavu. Proto tu za 45 milionů korun vzniká moderní odborný servis, který se bude o vozidla záchranářů starat,“ uvedl hejtman kraje Jan Grolich (KDU-ČSL).

Podle ředitelky jihomoravských záchranářů Hany Albrechtové nynější zázemí záchranářů v současných provizorních podmínkách plnohodnotnou péči o vozy zajistit nedokáže. „Nové garáže a autoservis umožní i provádění oprav většího rozsahu ve vlastní režii, a tím urychlí návrat nefunkčních vozidel do provozu. Uvědomme si, že se jedná o pojízdné jednotky intenzivní péče, zaslouží si, abychom se o ně co nejlépe starali,“ uvedla ředitelka.

Radní pro zdravotnictví Jiří Kasala (ODS) uvedl, že výstavbu budou z 85 procent financovat zdroje Evropské unie, deset procent zajistí kraj a zbylých pět procent státní rozpočet. Půjde o nepodsklepenou železobetonovou dvoulodní halu obdélníkového půdorysu. Vyšší část objektu bude disponovat mycím boxem pro spodní, ruční a vysokotlaké mytí vozidel, navazujícím prostorem pro mycí stůl, automaticky ovládanou čistírnou odpadních vod a dalšími. V nižší části pak bude například zázemí pro personál servisu, prostor pro přezouvání pneumatik a vyvažování kol, sklad autodílů nebo strojovna s rozdělovačem a sběračem horké vody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky Záchranka, ZZSJMK, Servis, JMK, Kraj, Brno, Černovice, Jan Grolich, KDU-ČSL, Evropská unie, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravské záchranka bude mít v Brně vlastní autoservis  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.