Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Odkládáme plánované operace, hlásí obě brněnské městské nemocnice

Nemocnice Milosrdných bratří a Úrazová nemocnice v Brně zastavují plánované operace, v tomto týdnu se uskuteční poslední už domluvené zákroky. Důvodem je nárůst hospitalizací pacientů s covidem-19, za obě městské nemocnice to uvedla mluvčí Andrea Šromová. U Milosrdných bratří leží 68 pacientů s covidem, v Úrazové nemocnici je to zatím několik pacientů, musí ale otevřít nové covidové oddělení pro 25 lidí.

Obě nemocnice zřizuje město Brno. „Díky vzájemné spolupráci obou nemocnic převážela Úrazová nemocnice pacienty s vážnějším průběhem nemoci covid-19 do Nemocnice Milosrdných bratří. Díky tomu mohla Úrazová nemocnice poskytovat plánované operace bez jakéhokoliv omezení,“ řekla Šromová.

Dnes však nemocnice přistoupily k dočasnému zastavení plánovaných zákroků. "Poslední plánované operace proběhnou tento týden u pacientů, kteří již mají předoperační vyšetření," uvedla Šromová.

Důvodem je nárůst počtu pacientů s covidem. „Situace s covidovými pacienty nadále eskaluje, ale i při tomto náporu obě nemocnice fungují na maximum a celou situaci zvládají, jak nejlépe mohou. V této souvislosti bych chtěl poprosit všechny o solidaritu vůči zdravotnickému personálu minimálně dodržováním všech hygienických a protiepidemických opatření. Také bych požádal ty, kteří odmítají očkování, aby zvážili a přehodnotili svůj postoj,“ uvedl ředitel obou nemocnic Pavel Piler. Očkování brání těžkému průběhu nemoci.

V Nemocnici Milosrdných bratří je nyní 68 pacientů s koronavirem, z toho sedm je ve vážném stavu. V Úrazové nemocnici dosud nebylo covidové oddělení a jsou tam jednotky nakažených. Zařízení ale otevře covidové oddělení s kapacitou 25 lůžek pro hospitalizaci dalších pacientů.

Plánované zákroky zastavila už i kyjovská nemocnice. Částečně je omezila například i Fakultní nemocnice Brno nebo Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Brno, Covid, nemocnice, Péče, pacient, COVID-19, Nemocnice Milosrdných bratří, Úrazová nemocnice v Brně, Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odkládáme plánované operace, hlásí obě brněnské městské nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.