Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stále více lidí chce třetí dávku očkování, tvrdí brněnská nemocnice u svaté Anny

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně eviduje zvýšený zájem lidí o očkování třetí dávkou proti nemoci covid-19. Přímo v nemocnici je zájemců přes centrální registrační systém tolik, že nemocnice musí zrušit nabídku očkování bez registrace v areálu nemocnice, uvedla její mluvčí Dana Lipovská. Bez registrace se však lidé mohou nechat očkovat v očkovacím centru Olympia, které svatoanenská nemocnice provozuje.

Jen za úterý podala nemocnice v obou očkovacích centrech 612 dávek proti koronaviru. V Olympii jich bylo 258, z toho třetí dávku dostalo 118 lidí. Přímo v nemocnici si přišlo pro vakcínu 245 lidí, z toho bylo 180 třetích dávek. Dalších 109 dávek dal lidem mobilní očkovací tým, který jezdí do domovů seniorů. „Včera do 12 hodin bylo naočkováno přímo v nemocnici celkem 286 lidí, z toho 224 bylo třetích dávek,“ poznamenala Lipovská.

Zdravotníci od 20. září začali po celé zemi očkovat proti koronaviru třetí dávkou lidi, kteří už mají osm měsíců od dokončeného předešlého očkování. Pandemie koronaviru propukla v ČR loni v březnu. V Jihomoravském kraji je od počátku pandemie k dnešku 161.174 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyléčilo se 155.350 lidí, naopak 3452 jich s nákazou zemřelo. Vyplývá to z webu ministerstva zdravotnictví.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZHKHK

Štítky Fnusa, Brno, Covid, očkování, nemocnice, Fakultní nemocnice u sv. Anny, COVID-19, pandemie covidu-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stále více lidí chce třetí dávku očkování, tvrdí brněnská nemocnice u svaté Anny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.