Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začíná očkování třetí dávkou. V Bohémě už spustili registraci

Třetí dávku vakcíny nabízí ode dneška v Bohémě. I nadále se v očkovacím a testovacím centru mohou nechat zájemci naočkovat první i druhou dávku, změřit si protilátky nebo se otestovat antigenním či PCR testem. „Proočkovanost populace je stále nízká a další vlna už je za dveřmi. Musíme ochránit rizikové skupiny a na nic nečekat,“ řekl Jindřich Vobořil, ředitel Společnosti Podané ruce, která centrum provozuje.

Podané ruce o nutnosti třetí dávky informují už od května. Výsledky jejich dlouhodobého zkoumání protilátek pod vedením profesora Petra Husy ukazují, že protilátky po očkování rychle klesají zejména u starších lidí, kteří neprodělali onemocnění koronavirem. „Posilující dávka je řešením. Chceme tímto tedy požádat obyvatele města, aby tento preventivní krok absolvovali. Pomozte prosím svým starším příbuzným přijít za námi pro tuto službu,“ komentoval Vobořil.

Denní kapacita centra je až 1000 lidí denně – po uzavření očkovacího centra na výstavišti se jedná o kapacitně největší brněnské očkovací centrum. Plánem centra je očkovat dlouhodobě. Organizace provozuje ve spolupráci Diecézní charitou i mobilní očkovací týmy. Ty očkuji ve čtyřech krajích – v Jihomoravském, Pardubickém, Královéhradeckém a na Vysočině. Tato činnost nevládních organizací značně přispívá k větší proočkovanosti populace. Například za dva dny očkování ve Veselí nad Moravou se proočkovanost obce zvýšila o 8,5 procent.

Aktuální proočkovanost české populace oběma dávkami je 55 procent. Podle ministra zdravotnictví Vojtěcha odložíme roušky a respirátory při minimální proočkovanosti 75 procent. „Blíží se zima a já si přeji, aby proběhla lépe než ta minulá – bez plošných lockdownů a úmrtí,“ zakončuje Vobořil.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Společnost Podané ruce

Štítky Podané ruce, Neziskovka, Vobořil, Brno, Třetí dávka, Covid, očkování, Jindřich Vobořil, protilátka, Petr Husa, Adam Vojtěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná očkování třetí dávkou. V Bohémě už spustili registraci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.