Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pět let bolestí ramen, které napravila metoda FitPainFree® již po třech dnech cvičení

PR článek

Dlouhé jsem roky měla bolesti ramen. Všechny dostupné léčby selhaly. Pak jsem náhodou viděla video s Libou Plaček z USA, kde hovořila o metodě, která bolesti odstraňuje. Napsala jsem jí a za pár měsíců jsem se za ní rozjela do San Diega učit se tuto metodu. Přivezla jsem ji do Čech a stala se její lektorkou a školitelkou. (PaedDr. Hana Toufarová, leader metody FitPainFree®)

Co je FitPainFree?

FitPainFree® je metoda cvičení, která má základ v USA ve cvičení P. Egoscue. Úspěšně tam funguje přes 40 let. Odstraňuje akutní i chronické bolesti pohybového aparátu (např. bolesti zad, ramen, kyčlí, beder, napravuje nohy do „X nebo do „O“). Stačí pár minut denně, ale potřebujete ty správné cviky, správné provedení a správný pohled na věc. Svou jednoduchostí je jedinečná. FitPainFree® znamená prostě být fit a bez bolesti.

Proč ses rozhodla, že budeš propagovat tuto metodu?

Celý svůj profesní život pracuji v oblasti sportu a vzdělávání. Učila jsem katedře tělesné výchovy PdF MU, 20 let jsem měla v Brně fitko a sportovní klub, vychovala jsem trojnásobné mistryně světa ve sportovním aerobiku, mou školicí akademií prošly tisíce trenérů, lektorů, fyzioterapeutů a učitelů, píšu metodické materiály. No a v metodě FitPainFree® se vše krásně propojilo.

V čem je úspěšnost metody FitPainFree®?

Díváme se na člověka v souvislostech jako na systém, hledáme příčiny bolestí a ty odstraňujeme, aby se už nevracely. Když dnes jdete za lékařem, že vás bolí koleno – léčí vám koleno. Ale příčiny bolestí kolen mohou být např. ve zkrácených nebo ochablých svalech v oblasti kyčlí. Dnešní lékaři jsou na vysoké úrovni, velmi specializovaní, ale člověk jako celek jim zmizel.

Jak to, že bolesti ramen, kyčlí, kolen atd. tak rychle zmizí, když lidé cvičí tuto metodu?

Aby bylo tělo zdravé, musí správně fungovat každý sval. Když nějaký sval nepracuje, jeho práci převezme jiný sval. Ale ten má svoji práci, takže vlastně pracuje za dva. Zákonitě se dříve či později unaví, přetíží a tělo nám to dá najevo bolestí. Pomocí cviků metody FitPainFree® „donutíme“ všechny svaly správně fungovat. Jsou to jednoduché cviky a klienti jsou často překvapení, jak jejich tělo reaguje. Jak rychle se dostanou z bolestí do kondice.

Kde mohou lidé metodu vyzkoušet?

Je několik možností – online lekce, individuální konzultace a workshopy.

Online lekce máme pro klienty z celé republiky, celkem 12 každý týden. Posílení, protažení, večer, ráno, o víkendu atd. – vybere si každý.  Lekce se staly velmi oblíbené – šetříte čas, získáte kondici. Můžete si koupit permanentku, ale také jen jednu lekci na vyzkoušení.

Pokud máte bolesti, doporučuji individuální konzultaci. V rámci konzultace vyškolení odborníci provedou vstupní diagnózu, vyberou a především vás naučí dané cviky a na míru vám vytvoří tréninkový plán. To znamená, že domů si odnášíte soubor cviků, s přesným popisem a fotkami, víte pořadí cviků i počet opakování.

Pro odbornou i laickou veřejnost pořádáme 3 hodinové workshopy, kde si všichni především zacvičí, ale také se doví více informací o metodě samotné. Nejbližší workshop je 25.9. v Olomouci a 10.10.2021 v Brně, v říjnu budou další v Praze, Semilech a Mladé Boleslavi.

Pro koho je metoda vhodná?       

Metodu FitPainFree® mohou cvičit děti, dospělí i senioři, začátečníci i vrcholoví sportovci. Je to efektivní způsob, jak zůstat co nejdéle aktivní, soběstační a bez bolesti.  Mimo odstraňování bolestí je to skvělá prevence zranění.

Klienti nejvíce oceňují, že vědí co, jak a proč mají cvičit. Pomáháme jim nastavit správné pohybové návyky a udržovat jejich tělo bez bolesti. Vysvětlujeme, jaký cvik zařazujeme a proč, společně pátráme po příčinách bolestí.

Je pravda, že např. bolesti zad má dnes spousta lidí. Takže toto je cesta, jak se jich zbavit?

Ano. My FitPainFree® nazýváme metodou pro 21. století - nápravu toho, jak dnes žijeme. Všichni víme, že máme málo pohybu a hodně sedíme. Proto také učíme naše klienty, jak vkládat jednoduché cviky do běžného dne, že mohou cvičit v práci, doma, v parku, v lese, prostě kdekoliv. Stačí 1 cvik, 10 sekund.

Co tím myslíš cvik, který můžeme cvičit kdekoli?

Myslím tím např., že si téměř kdekoli můžeme dát ruce v týl, ramena stáhnout od uší dolů a lopatky k sobě. Tuto pozici máme v logu. Je to náprava našeho věčného sezení a ideální cvik pro 21 století. Při správném provedení si protáhneme prsní svaly, posílíme mezilopatkové svaly a mírně se prohneme v bedrech. To mírné prohnutí potřebujeme všichni, aby nás nebolela záda. Tak to vyzkoušejte

 PaedDr. Hana Toufarová, hana@fitpainfree.com, 602 934 997


SOUTĚŽ

Kde má metoda FitPainFree® původ?

Odpovězte do 30.9.2021 na otázku a vyhrajte 1500,- Kč na individuální konzultaci s leadrem metody FitPainFree ® Hanou Toufarovou. Ze správných odpovědí vylosujeme pět výherců.

Získejte jakoukoliv lekci FitPainFree® ZDARMA.  Přihlaste se do 30.9.2021 v našem registračním systému, vyberte si lekci a při „platbě“ zadejte slevový kód DRBNA.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky FitPainFree, cvičení, sleva, tělo, bolesti, bolesti zad, bolesti kolen, bolesti ramen, bolesti beder, pohyb, bolesti pohybového aparátu, zdravá záda, zdravé tělo, bez bolesti, cvik, soutěž, zdravotní cvičení, kompenzace, prevence, rehabilitace, bolest, US

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět let bolestí ramen, které napravila metoda FitPainFree® již po třech dnech cvičení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.