Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Linky jsou přetížené, nemocnice řeší desítky telefonátů kvůli třetí dávce očkování

Fakultní nemocnici Brno řeší v posledních dvou dnech desítky telefonátů ohledně třetí dávky očkování proti nemoci covid-19. Nemocnice ale nemá žádné nové informace a bude postupovat podle platných nařízení, lidé by proto neměli linky přetěžovat, uvedl mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Registrace ke třetí dávce bude možná nejdříve 20. září. Lidé ale musejí mít osm měsíců po dokončeném předešlém očkování.

Plachá uvedla, že od 10. září budou dostávat lidé, kteří mohou třetí dávku očkování podstoupit, upozornění přes SMS o možnosti, nechat se opět očkovat. „Nejčastějšími dotazy posledních dvou dnů na našich linkách a kontaktních e-mailech je očkování třetí dávkou. Jen ve středu to byly desítky dotazů. Prosím lidi, aby nepřetěžovali telefonní linky s tímto dotazem, protože nyní žádné nové informace neposkytneme,“ řekla mluvčí. Aktuální informace najdou zájemci na webu.

Nemocnice také od září očkuje ve svém areálu. Na konci srpna uzavřela očkovací centrum na brněnském výstavišti. Za první den v areálu nemocnice dostalo dávku 320 lidí, což nemocnice přisuzuje prvnímu školnímu dni. Na další dny má rezervaci asi dvojnásobek zájemců.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Bulovka

Štítky nemocnice, FN, Brno, Covid, očkování, Fakultní nemocnice Brno, Brněnské výstaviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Linky jsou přetížené, nemocnice řeší desítky telefonátů kvůli třetí dávce očkování  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.