Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dopoledne test, odpoledne vakcína – Bohéma mění provozní dobu

Testy zůstávají i nadále hrazené, velká testovací centra ale končí. To největší v Česku, které provozuje Společnost Podané ruce na brněnském výstavišti od loňského října, zavírá. Testovat bude organizace od 1. září v očkovacím centru Bohéma v Janáčkově divadle.

Testování bude probíhat od pondělí do neděle od 7:00 do 12:30, očkování od pondělí do soboty od 14:00 do 20:00.  Stejně jako na výstavišti se budou moci i návštěvníci Bohémy nechat otestovat antigenními a PCR testy. K dispozici jsou také testy na množství protilátek v těle po prodělané nemoci i po očkování. Ty ovšem nehradí zdravotní pojištění, jeden test tak klienta vyjde na 530 korun.

Návštěvníci mohou i nadále využít službu očkování bez nutnosti předchozí registrace. Vybrat si mohou mezi jednodávkovou a dvoudávkovou vakcínou. 

Důvodem uzavření testovacího centra na BVV je finanční náročnost testování, kdy kvůli snížení úhrad pojišťovnami musí organizace doplácet přibližně 30 korun za jeden test. Na vině je také klesající zájem lidí, ten dokazují i denní počty provedených testů. Zatímco na jaře se provedlo i přes 300 tisíc antigenních testů za den, dnes je to průměrně 60 tisíc. V Jihomoravském kraji se nechá denně otestovat antigenním testem průměrně 3,5 tisíce lidí.

Podrobnosti k provozní době centra i možnost si zarezervovat svůj termín na test naleznete na https://www.ocbohema.cz/

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Podané ruce

Štítky Podané ruce, Neziskovka, Brno, Covid, Vakcína, Janáčkovo divadlo, Česko, očkování, Brněnské výstaviště, Veletrhy Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopoledne test, odpoledne vakcína – Bohéma mění provozní dobu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.