Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Očkovací centrum na brněnském výstavišti v srpnu skončí

Velkokapacitní očkovací centrum, které funguje na brněnském výstavišti, bude v provozu do konce srpna. Do areálu se od září začnou opět vracet veletrhy. Nové zájemce o vakcínu začne očkovat Fakultní nemocnice Brno.

Vakcínu lidé na výstavišti v Brně nedostanou ani tento víkend. Mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veronika Plachá uvedla, že asi dvěma stovkám registrovaných museli zdravotníci změnit termín očkování. Chodit by o víkendových dnech neměli ani zájemci bez registrace.

V pracovní dny centrum momentálně očkuje okolo tří tisíc lidí. Od ledna, kdy místo začalo fungovat, podali zdravotníci zájemcům více než 300 tisíc dávek vakcíny proti koronaviru. Při největším náporu přišlo denně 5500 lidí.

Posledního člověka naočkují zdravotníci na výstavišti na konci měsíce, 31. srpna se centrum uzavře. „Je to z toho důvodu, že postupně začnou nabíhat veletrhy. Podle vyjádření krajských hygieniků by nebylo vhodné, aby v jednom areálu bylo současně očkovací centrum a chodila tam veřejnost, i když by výstavy byly v jiných pavilonech," uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Očkovací centrum nyní funguje také v bývalé restauraci Bohéma v Janáčkově divadle. Podle primátorky proto nebude zrušení místa na brněnském výstavišti problém. „Máme za to, že jsou tyto kapacity v rámci města dostatečné," dodala Vaňková. Podle Plaché to podle odhadů vypadá, že se od září budou očkovat stovky lidí denně. „My budeme mít připravenou kapacitu až na 1500 lidí denně," řekla za Fakultní nemocnici v Brně.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, koronavirus, očkování, Brno, očkovací centrum, Brněnské výstaviště, Fakultní nemocnice Brno, zdravotnický pracovník, Markéta Vaňková, ODS, Janáčkovo divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum na brněnském výstavišti v srpnu skončí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.