Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Očkovací centrum v brněnské Olympii brali lidé útokem

V nákupním středisku Olympia, které se nachází při dálnici D2 nedaleko Brna, se dnes otevřelo velkokapacitní očkovací centrum proti Covid-19. Provoz zajišťuje brněnská Fakultní nemocnice u sv. Anny (FNUSA). Pro vakcínu si tam mají možnost přijít i lidé bez nutné registrace. O vakcinaci byl mezi lidmi hned po otevření velký zájem, a tak se v nákupním středisku tvořily nebývale dlouhé fronty.

Již první den provozu očkovacího centra, které pojme denně stovky lidí, zavítaly do brněnské Olympie davy zájemců o očkování. U vchodu do očkovací místnosti se tvořily několik desítek metrů dlouhé zástupy. Nově otevřené centrum, které vzniklo na místě bývalé prodejny oblečení, bude v provozu každý den od deseti hodin dopoledne do osmi hodin do večera.

 „Lidé s sebou musí mít pouze průkaz totožnosti a kartičku zdravotní pojišťovny. Pro urychlení si také mohou vytisknout a vyplnit předem informovaný souhlas a přinést ho k očkování,“ popsal vedoucí očkovacího centra v Olympii Libor Urbánek při otevření, při němž nechyběli ani nejvyšší vládní činitelé s premiérem Andrejem Babišem (ANO) nebo ministrem zdravotníci Adamem Vojtěch (za ANO). 

Vakcín je dostatek, říká Babiš

Příchozí mají na výběr z dvou vakcín - dvoudávkové Comirnaty od výrobce Pfizer/BioNTech a jednodávkové Janssen od výrobce Johnson&Johnson. Podle Babiše je vakcín dostatek. „Není třeba se obávat, že by vakcíny bylo málo. Momentálně jí máme naopak přebytek. V nejbližších týdnech se budeme právě přebytků vakcíny zbavovat a prodávat je do zahraničí," popsal premiér Babiš. 


 

Třetí centrum nemocnice

„V současné době provozuje naše nemocnice tři očkovací centra. Jedno přímo v areálu nemocnice, další v Hustopečích a nyní otevíráme očkovací centrum v Olympii. Očkovací centrum v Hustopečích zavíráme devátého srpna. Proto jsem rád, že můžeme nabídnout novou variantu,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Vlastimil Vajdák, ředitel FNUSA, jež má provoz na starost. Další očkovací centrum bez nutnosti registrace se otevírá už zítra v prostorách bývalé restaurace Bohéma v Brně. Další funguje na velkém brněnském výstavišti, kde je však nutná registrace.

Očkování v nákupním centru 

Očkovací místnost vznikla na místě bývalé prodejny oblečení. Na jedné straně místnosti vyplňují zájemci o očkování spolu s pracovníky očkovacího centra základní dotazník, na té druhé pak pacienti odpočívají povinných patnáct minut po očkování. Samotné očkování se odehrává v zadním traktu místnosti. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky očkování, Covid-19, FNUSA, Babiš, očkovací centrum, Fakultní nemocnice u sv. Anny, vakcína, Brno, Andrej Babiš, ANO 2011, Adam Vojtěch, Pfizer, Johnson & Johnson

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Marša

A při tom útoku byli ti lidé vyzbrojeni vajíčky a shnilými rajčaty a nebo rákoskami?

Čtvrtek, 22. července 2021, 12:36Odpovědět

Očkovací centrum v brněnské Olympii brali lidé útokem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.