Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nemocnice u svaté Anny opět kvůli nedostatku personálu odkládá operace, nakažených je přes 80 zdravotníků

Kvůli vzrůstajícímu počtu nemocných s koronavirem a nedostatku personálu omezuje Fakultní nemocnice u svaté Anny ode dneška plánované operace. Mezi nemocnými je přes osmdesát zdravotníků a desítka lékařů. Nemocnice také spouští další ambulance na antigenní testování. Zároveň prosí zájemce o testování o ohleduplnost, v čekárnách už zasahovala i ochranka.

V Brně opět narůstá počet nakažených koronavirem, které bylo nutné hospitalizovat. Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny je momentálně 92 pacientů s onemocněním COVID-19. Osm z nich je na anesteziologicko resuscitační klinice, z toho šest pacientů na umělé plicní ventilaci (jeden také na ECMO). Zdravotní stav všech je vážný. Čtrnáct pacientů nemocnice ošetřuje na jednotká h intenzivní péče a zbylí nemocní se léčí na lůžkách s HFNO (vysokoprůtoková nosní oxygenoterapie), kyslíkem a standardních lůžkách.

Bohužel se nakazil i vysoký počet zaměstnanců nemocnice. Fakultní nemocnici teď chybí 82 zdravotníků, mezi nimi 10 lékařů. Kvůli tomu je nemocnice nucena odložit plánované operace, pokud odložení pacienta neohrozí na životě. 

Nemocnice ode dneška také spouští provoz další ambulance na antigenní testováni, díky tomu tak dokáže nemocnice denně dělat 400 testů. Od středy do včerejšího dne už testy prošlo 1100 lidí, pozitivních bylo 45 testů. Momentálně jsou sice do 28. prosince zaplněné kapacity, lidé se ale průběžně odhlašují, je proto dobré v případě zájmu o test sledovat rezervační systém. 

Lidé nerespektují pokyny zdravotníků, zasahovat už musela i ochranka

Podle mluvčí nemocnice Hany Lipovské zdravotníkům komplikují situaci lidé, kteří přicházejí ve skupinkách nebo s velkým časovým předstihem, v čekárnách se totiž tvoří fronty. 

„Samotné testování probíhá rychle, zdravotníci tedy prosí veřejnost, aby přicházela na čas a jednotlivě. Druhým občasným problémem je, že lidé, čekající na výsledky, nechtějí čekat ve vyčleněné místnosti a doslova překážejí přímo u ambulancí. Bohužel se již stalo, že kvůli agresivnímu jedinci už musela zasahovat i ochranka. Prosíme o respektování pokynů personálu, trpělivost, rozestupy a dodržování všech hygienických a epidemiologických opatření." uvádí Lipovská.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Fnusa

Štítky nemocnice, koronavirus, covid, test, operace, zdravotnický pracovník, Fakultní nemocnice u sv. Anny, COVID-19, Brno, Hana Lipovská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice u svaté Anny opět kvůli nedostatku personálu odkládá operace, nakažených je přes 80 zdravotníků  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.