Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Znojmo rozdá starším a nemocným obyvatelům roušky se stříbrem

Obyvatelé Znojma starší 50 let a chronicky nemocní si mohou ode dneška na městském úřadě zdarma vyzvednout roušku s aktivním stříbrem. V zásobě jich má město 10.000, slouží k opakovanému použití a mají poskytnout vyšší stupeň ochrany. Dohodli se na tom dnes členové znojemského krizového štábu, uvedla v tiskové zprávě mluvčí města Zuzana Pastrňáková. Náklady nevyčíslila, podle znojemského starosty to rozpočet Znojma nezatíží.

Podle takzvaného semaforu ministerstva zdravotnictví, který znázorňuje stav šíření koronaviru v jednotlivých okresech, je Znojemsko bílé, tedy je tam riziko nákazy koronavirem nulové nebo nízké.

Krizový štáb také rozhodl, že vyčlení jednoho člověka, který bude vyhodnocovat data z Ústavu zdravotnických informací a statistiky a že město poskytne pracovníkům škol respirátory, štíty i zásobu roušek. "Jedná se o všechny zaměstnance v šesti mateřských a šesti základních školách, které zřizujeme," doplnila Pastrňáková.

Město spolupracuje s regionálními firmami

Městský úřad od začátku září vydal kolem 3000 roušek. "Stav ochranných pomůcek je zatím dostatečný. Všechny jsou produkty firem z regionu. Spolupráce s regionálními firmami nám umožnila dostat se na velmi nízkou cenu, takže bezplatný výdej nezatěžuje rozpočet města," uvedl znojemský starosta Jan Grois.

V Jihomoravském kraji přibylo za posledních 24 hodin 81 potvrzených případů nemoci covid-19. Nejvíce v Brně, a to 34. Po Brnu přibylo nejvíc případů na Brněnsku, a to 20. V ostatních okresech se objevilo vždy jen několik nových případů.

V ČR je od začátku pandemie k dnešnímu dni 32.413 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Za den přibylo téměř 1400 případů. Vyléčilo se skoro 21.000 lidí, s nemocí zemřelo 448 lidí. Hospitalizováno je 249 lidí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, koronavirus, Znojmo, rouška, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, okres Znojmo, Brno, Jan Grois, stříbro, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo rozdá starším a nemocným obyvatelům roušky se stříbrem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.