Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zdravotníci žádají pacienty, aby měli při příjezdu sanitky roušku. Chrání tak sebe i okolí

Zdravotníci prosí všechny pacienty i volající na tísňovou linku, aby v případě, že pro ně přijede sanitka, měli připravenou roušku. Nejen, že tím chrání zdraví sebe i zdravotníků, ale rouška je pak v nemocnici povinná. Prosí také ty, kteří mají být testováni na COVID19, aby zůstali doma a počkali na odběrový vůz.

Jihomoravští zdravotníci prosí všechny lidi, kteří si přes tísňovou linku zavolají sanitku, aby si pro sebe i pro pacienta připravili roušku. Opatření je důležité nejen kvůli zdraví pacienta i zdravotníků, kteří jsou denně vystavováni riziku nákazy, ale i proto, že při přijetí do nemocnice je nošení roušek povinné.

Stejnou prosbu zdravotníci na svých webových stránkách směřují k pacientům, ke kterým je vyslán odběrový vůz. Pokud má být odběr proveden, měli by pacienti zůstat doma a vyčkat na příjezd zdravitníků. Pokud jste totiž testováni při podezření na koronavirus, je dost možné, že vám test vyjde pozitivní. Tím, že zůstanete doma, chráníte svoje okolí.

„Nepodceňujte riziko nákazy. Pokud vám není dobře, zůstaňte doma. Pokud se domníváte, že byste mohli být Covid pozitivní, zavolejte svému praktickému lékaři a poraďte se. A za všech okolností myslete na základní hygienické návyky." Varují zdravotníci na svých webových stránkách i sociálních sítích.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zzs jmk

Štítky Zdraví, koronavirus, brno, jmk, rouška, zdravotnický pracovník, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotníci žádají pacienty, aby měli při příjezdu sanitky roušku. Chrání tak sebe i okolí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.