Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V květnu se mohou lidé zapojit do výzvy Do práce na kole, ujeté kilometry pomohou dobročinným projektům

Výzva Do práce na kole motivuje účastníky ke zdravému bezmotorovému pohybu. Letos poprvé kvůli koronaviru mění organizátoři pravidla, lidé si tak mimo cesty do práce mohou v akci zapisovat i ujeté či uběhnuté kilometry během vycházek či cest na nákup. Část výtěžku z kategorie Výkonnost pro dobrou věc poputuje na dobročinné projekty.

Výzva přispívá zdraví účastníků i ovzduší ve městech, do pohybu se počítá i jóga či posilování

V květnu se koná už desátý ročník výzvy Do práce na kole, která pomáhá k ozdravení měst a motivuje účastníky k pravidelnému pohybu. Letos však kvůli aktuální situaci akce, kterou pořádá spolek AutoMat posazující lepší prostředí pro kvalitní život ve městě, prošla pravidla velkou změnou. 

„Letos jsme významným způsobem upravili pravidla tak, aby se v květnu mohl zapojit opravdu každý. Pro ty, kdo nadále cestují na svá pracoviště, je určitě nejzdravější a nejbezpečnější variantou dopravovat se pěšky či na kole. Ostatní si mohou zapisovat třeba zdravotní vycházky, cesty pěšky či na kole na nákup. Ti, kteří nevyrážejí z domu vůbec, mohou evidovat své domácí sportovní aktivity jako je jóga, posilování či rotoped,” vysvětluje vedoucí kampaně Jan Haruda.

Do výzvy se mohou zapojit týmy i jednotlivci, ujeté kilometry pomohou dobré věci

Do kampaně se může zapojit úplně každý. Přihlásit se mohou týmy dvou až pěti lidí, ale také jednotlivci. Výzva potrvá od 1. do 31. května 2020, účastníci během této doby každý ujetý či uběhnutý kilometr zaznamenají do systému. Soutěží se jednak o ceny, druhak je možné se zapojit do kategorie Výkonnost pro dobrou věc či Běhej pro dobrou věc, kdy může zvé nasbírané kilometry věnovat některému z dobročinných projektů zapojených do výzvy.

Podle počtu kilometrů bude pak k jednotlivým projektům rozdělena celková částka, kterou na projekt věnovali partneři. Z dobročinných projektů mohou lidé přispět například nadačnímu fondu Josefa Zimovčáka pro onkologicky nemocné děti či organizaci Fokus Praha, která podporuje lidi s duševním onemocněním.

Zdroj: FB Do práce na kole

Účastníci obdrží památeční trička, letos se opět zapojí tisíce lidí

Každý účastník také obdrží tričko nebo nákrčník s motivem od Jaromíra Švejdíka. „Máme obrovskou radost, že letošní vizuál, ze kterého vychází i originální trička, vytvořil náš oblíbený Jaromír Švejdík alias Jaromír99. Autor komiksu Alois Nebel nebo Zátopek v poslední době spolupracoval například s IPRem nebo Amnesty International,“ dodává Anna Kociánová z AutoMatu.

Zájemci se mohou hlásit do 30. dubna, startovné je 360 korun. Zatím se do akce zaregistrovalo 13918 lidí. „O výzvě jsem se dozvěděl na sociálních sítích. Přijde mi to jako super motivace pravidelně cvičit, takže se tento rok chystám přihlásit. Do práce sice nejezdím, pracuju z domu, ale rád vyrážím po práci na výlety do okolí," říká Vojtěch Vaculík, který se chce letos přihlásit poprvé.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto z webu Do práce na kole

Štítky kolo, cyklistika, výzva, cvičení, dobročinná akce, květen, projekt, jóga, Auto*Mat, Jaromír Švejdík, Amnesty International, Instagram, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V květnu se mohou lidé zapojit do výzvy Do práce na kole, ujeté kilometry pomohou dobročinným projektům  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.