Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Brňané vykupují antibakteriální gely i roušky, odborníci doporučují hlavně důslednou hygienu

V brněnských lékárnách a drogeriích se v současné době prakticky nedají sehnat antibakteriální gely ani roušky. Jejich vyšší prodej se kromě strachu z koronaviru přisuzuje i sezóně akutních respiračních onemocnění.

Lékárny Dr. Max na svých prodejnách vystavují i informační cedule, které o nedostatku zboží informují. Zboží na doplnění podle obsluhy nemají ani dodavatelé. V jiných lékárnách je situace podobná. „Na masky i gely se tady ptá skoro každý, kdo sem přijde. Lidé jsou pobláznění," komentuje situaci lékárnice Veronika Pelcová. V lékárně na Dornychu na regálu zbyly jenom antibakteriální ubrousky. S nákupem antibakteriálních gelů jsme nepochodili ani ve třech různých drogeriích.

Dle vyjádření České lékárnické komory jsou však roušky vhodné pro nemocné a nakažené, aby infekci dále nešířili, před nákazou však nositele spíše neochrání. K tomu je nutný respirátor s třídou ffp3. Pro zamezení šíření infekčních chorob kapénkou je také vhodné kašel a kýchání tlumit kapesníkem nebo předloktím, spíše než rukou. Krajská hygienická stanice doporučuje především zachovávat základní hygienu, důsledné mytí rukou a omezení kontaktu se zjevně nemocnými lidmi.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, roušky, nemoc, nedostatek zboží, Brno, rouška, Dr. Max Lékárna, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané vykupují antibakteriální gely i roušky, odborníci doporučují hlavně důslednou hygienu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.