Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Psychiatrické oddělení Fakultní nemocnice v Brně prochází rekonstrukcí, na opravy padne téměř tři čtvrtě miliardy

Brněnská Fakultní nemocnice rekonstruuje psychiatrické oddělení. Na průběh stavby se dnes přijel podívat ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Na rekonstrukci i nově přistavené budovy padne celkem: 678,43 milionů Kč, největší část rozpočtu pochází z dotace z evropských fondů, které se vyšplhaly na 448,27 milionů korun.

Péče o psychické zdraví pacientů se zkvalitňuje i v Brně. Loni na jaře začala Fakultní nemocnice budovat Centrum komplexní psychiatrické péče. V rámci tohoto projektu prochází celý pavilon G, který klinika využívá již od roku 1962, komplexní rekonstrukcí a ke stávající budově přibudou také dvě nízkopodlažní atria. 

Klinika prochází přestavbou v různých etapách, aby neohrozila provoz psychiatrie. Některá pracoviště jsou proto dočasně přesunuta na jiná místa v areálu nemocnice. 

Přestavba se týká také lůžkového oddělení, a to tak, aby bylo přímo spojené s přilehlým parkem. Využití prostoru a umístění oddělení totiž hraje významnou roli i při léčbě pacientů. Ke stávajícím budovám tak budou přistavěny i schodišťové věže s výtahy pro lepší obsluhu. 

Krom staveb by mělo dojít i ke zkvalitnění poskytované péče. Nová pracoviště by tak měla splnit veškeré standardy v akutní lůžkové psychiatrické péči i standard péče poskytované v centrech duševního zdraví, které vydalo ministerstvo zdravotnictví,

Právě z tohoto ministerstva se dnes na průběh stavby přijel podívat ministr zdravotnictví Adam Vojtěch spolu s ředitelem FN Brno prof. Jaroslavem Štěrbou a přednostou Psychiatrické kliniky FN Brno a LF MU prof. Tomášem Kašpárkem.

Psychiatrická klinika FN Brno a LF MU se prioritně zaměřuje na akutní psychiatricko-psychologickou péči, kromě dospělých pacientů poskytuje pomoc také dětem od tří let. Funguje rovněž jako metodické středisko pro obory psychiatrie a klinické psychologie v brněnském regionu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FN Brno

Štítky psychiatrická péče, Brno, FN, zdraví, rekonstrukce, Fakultní nemocnice Brno, nemocnice, Adam Vojtěch, pacient, Lékařská fakulta Masarykovy univerzity, Jaroslav Štěrba, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Psychiatrické oddělení Fakultní nemocnice v Brně prochází rekonstrukcí, na opravy padne téměř tři čtvrtě miliardy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.