Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Uherskohradišťská nemocnice vyloučila nakažení koronavirem u pacienta z Hulína

Čtyřicetiletý muž z Hulína, který se včera obrátil na plicní ambulanci v Kroměříži s podezřením na koronavirus, zákeřnou nákazou netrpí. Muž byl hospitalizován v uherskohradišťské nemocnici na infekčním oddělení, kde mu zdravotníci odebrali vzorky krve a poslali do specializované laboratoře. Ministerstvo zdravotnictví odpoledne oznámilo, že výsledky odběrů byly negativní.

"Testy byly negativní, z toho důvodu se již nemusí znovu opakovat a můžeme definitivně u tohoto pacienta vyvrátit podezření z nákazy koronavirem," uvedla ředitelka protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice Zlínského kraje Jana Hošková. Muž by měl ještě dnes propuštěn k léčbě domů. 

Muž se na plicní ambulanci v Kroměříži dostavil poté, co si všiml příznaků chřipkového onemocnění. Před dvěma týdny se totiž zrovna vrátil z Číny, kam odjel jako turista. Pacient včera pro Českou televiz uvedl, že krom příznaků chřipky také vykašlával krev. 

„Naši zdravotníci ihned zareagovali, udělali nezbytná opatření, vybavili se ochrannými pomůckami, pacientovi dali roušku, dali ho do izolace a informovali hygieniky,“ uvedl včera České televizi mluvčí Kroměřížské nemocnice Egon Havrlant. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky uherské hradiště, morava, koronavirus, Čína, Kroměříž, COVID-19, Uherskohradišťská nemocnice, Hulín, pacient, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Zlínský kraj, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uherskohradišťská nemocnice vyloučila nakažení koronavirem u pacienta z Hulína  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.