Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Studenti z Masarykovy univerzity skončili v Budapešti šestí

V Budapešti skončilo finále soutěže UPPP Skupiny MOL. Zúčastnilo se ho deset nejlepších z 972 týmů, mezi nimi i český tým z Masarykovy univerzity v Brně ve složení Jan Černý, Luboš Sokol a Tomáš Marhanský. Češi se umístili na šestém místě. Vítězem se stal tým z Polska.

Skupina MOL, přední mezinárodní ropná a plynárenská společnost, hledá ty nejlepší talenty mezi studenty přírodních věd a ropného inženýrství.

Do náborového programu UPPP se přihlásilo 972 tříčlenných týmů z 27 univerzit ve 14 zemích od Velké Británie přes střední Evropu až po Blízký Východ. Deset nejlepších týmů z šesti zemí postoupilo do živého finále, které se konalo od 9. do 11. prosince v Budapešti. Hned po příjezdu se studenti zúčastnili výcvikového tábora, na kterém řešili náročné výzvy v duchu hesla soutěže „Přidej se, pokud si troufneš!“.

Poslední den se pět nejlepších týmů během živého finále představilo vedení Skupiny MOL.  Na základě hodnocení poroty získaly první tři týmy 20 000 euro a příležitost připojit se ke Skupině MOL, ve které zahájí svoji kariéru díky osmnáctiměsíčnímu „Absolventskému programu UPPP pro studenty technických oborů“.

„Gratulujeme vítězným týmům k výhře v soutěži. Děkujeme všem studentů, kteří se do naší výzvy zapojili, za jejich úžasnou snahu v soutěži. Vynikající výsledky a zpětná vazba od účastníků nám opět potvrdily, že jsme si vybrali správný způsob, jak získat špičkové talenty pro náročné úkoly v naší společnosti. Velmi si vážíme všech pozitivních ohlasů,“ uvedla Zdravka Demeter Bubalo, viceprezidentka pro lidské zdroje Skupiny MOL.

První cena patří polskému týmu ONIONgas (Jakub Pitera, Dawid Bydlosz, Tomasz Malachowski) z AGH University of Science and Technology. „Odnášíme si úžasné zkušenosti z třídenního finále UPPP. Všechny části programu od ubytování až po finále byly organizované na nejlepší úrovni. Bylo to největší dobrodružství, jaké jsme kdy zažili. Takový výsledek jsme opravdu nečekali a myslíme si, že výhra v soutěži je výborným startem naší kariéry “ řekl vítězný tým.

Na druhém místě skončil tým s názvem TeamMechanical z NED University of Engineering and Technology v Pákistánu a na třetím tým OIL UP z University of Miskolc v Maďarsku.

Zdroj, foto: Neopublic Porter Novelli

Štítky Budapešť, Masarykova univerzita, finále, soutěž, mol, Jan M. Černý, Polsko, Velká Británie, střední Evropa, Blízký východ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti z Masarykovy univerzity skončili v Budapešti šestí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.