Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno znovu nabízí úspěšné přednášky pro seniory

Několik brněnských organizací na podzim znovu nabídne přednášky o kultuře, historii či knihách pro lidi starší 50 let. Takzvaná Kulturní akademie třetího věku, pod kterou se lidé mohou za poplatek zúčastnit různých akcí a přednášek, odstartovala na jaře a podle organizátorů je o ni obrovský zájem.

Nyní se ve městě akce opakuje ve dvou variantách s různým zaměřením. Podle ředitele hvězdárny Jiřího Duška je pravděpodobné, že se všechna místa zaplní i nyní a akademie bude pokračovat i do budoucna.

Hvězdárna je jednou z organizací, které se na akci podílí. Lidé budou v rámci akademie moci navštívit například Starou radnici, kde vyslechnou výklad o historii budovy a pověsti s ní spojené. Komentovaná prohlídka Muzea města Brna zase návštěvníkům přiblíží Brno v době první republiky.

"Zájem o kulturní akademii je neuvěřitelný. Nemáme žádné nároky na uchazeče, pouze věk od 50 let výše. Akademie končí slavnostním večerem s předáváním diplomů," uvedl Dušek. Zápisné vyjde na 800 korun. 

Přednášky, výstavy a akce v rámci akademie se konají od 23. září do 16. prosince každé pondělí v podvečer. Lidé se tak zúčastní 12 akcí.

Podrobnosti o projektu najdete na adrese http://www.hvezdarna.cz/univerzita/

Zdroj ČTK

Štítky přednáška, Brno, Muzeum města Brna, První republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno znovu nabízí úspěšné přednášky pro seniory  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.