Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Studenti ekonomicko-správní fakulty MUNI budou místo bakalářek tvořit praktičtější projekty

Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity v Brně nahradí tradiční bakalářské práce praktičtěji zaměřeným závěrečným projektem. Změna je součástí žádosti o prodloužení akreditace studijních programů bakalářského stupně, tento týden ji schválila rada pro vnitřní hodnocení Masarykovy univerzity. Informoval o tom mluvčí školy Radim Sajbot. Podobné změny avizovaly nebo zvažují i další univerzity.

Státní závěrečné zkoušky na ekonomicko-správní fakultě jsou už nyní zaměřeny na praktickou aplikaci nabytých znalostí. Nová koncepce ukončení bakalářského studia podpodří důraz na praktické dovednosti a analytické myšlení studentů. Zohledňuje i pokrok v oblasti umělé inteligence (AI).

„Již delší dobu máme státní zkoušky postavené na diskusi bakalářské práce. Praxe ukázala, že pro tyto potřeby je vhodnější kratší, úžeji zaměřený text," uvedl děkan Jiří Špalek. „Předkládaný návrh čerpá inspiraci z osvědčených zahraničních postupů a je plně v intencích aktuální diskuse na českých ekonomických fakultách," doplnila proděkanka Marie Hladká.

Závěrečný projekt bude mít podobu krátkého dokumentu, ve kterém studenti představí a analyzují situaci, navrhnou řešení, budou argumentovat a odůvodňovat svá rozhodnutí a doporučení. Odpadne praxe oponentských posudků a obhajoby bakalářské práce, kterou nahradí diskuze a odborná rozprava nad závěrečným projektem.

Změna se dotkne studentů, kteří zahájili studium na fakultě v aktuálním akademickém roce.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky školy, AI, bakalář, titul Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti ekonomicko-správní fakulty MUNI budou místo bakalářek tvořit praktičtější projekty  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.