Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Studenty v Brně lákají na nové školy. Nabídku rozšíří církevní gymnázium a známý soukromý ústav

Na studenty v jihomoravské metropoli od září čekají nové možnosti vzdělávání na prestižních školách. V centru města brány otvírá humanitně zaměřené Evangelické gymnázium, na Mendlově náměstí nové třídy základního i středního stupně zřídí soukromá síť PORG.

Střední školy se v posledních letech potýkají se silnými ročníky, nejvíce nových studentů se valí na gymnázia. O místa na prestižních školách bojují a v přijímačkách hraje roli každý bod. Nápor v jihomoravské metropoli zmírní dvě nová vzdělávací zařízení, jež pojmou zhruba stovku studentů.

Zájemcům obě školy slibují rozšířenou výuku jazyků a přípravu ke studiu na vyhlášených vysokých školách nejen v Česku, ale i po celém světě. Děti k podání přihlášky láká také výuka v terénu, moderní technologie či individuální a vstřícný přístup pedagogů. 

Církevní gympl nejen pro věřící

V centru Brna v příštím školním roce přivítá první žáky čtyřleté Evangelické gymnázium, jež výuku zaměřuje zejména na humanitní studia. Zájemci si při vyučování procvičí práci s jazykem a textem, čtenářskou gramotnost, etickou výchovu či výchovu ke společenské a environmentální zodpovědnosti. V plánu je také častá výuka v přírodě na expedicích či exkurzích.

Školu zřizuje Českobratrská církev evangelická, dveře budou ale otevřené všem studentům bez ohledu na vyznání. Zájemci musí pro přijetí ke studiu projít dvěma koly přijímaček, čeká je školní i jednotná část. Církevní vzdělávací zařízení vzniká v městské části Brno-Židenice při základní škole Filipka. Za dva roky ale vedení plánuj výuku přemístit do budovy v Opletalově ulici.

Soukromá základka i střední

Skupina základních škol a gymnázií PORG se na podzim rozšíří v jihomoravské metropoli, ve městě tak přibude sedmdesát nových míst pro prvňáčky. Soukromý zřizovatel otevře také první ročník střední pedagogické školy a v dalším roce přidá i dvojjazyčné osmileté gymnázium.

Rodiče za vzdělání svých ratolestí v prestižním ústavu zaplatí každoročně nemalé školné. Ministerstvo školství navíc zařízení neudělilo vlastní licenci pro otevření osmiletého gymnázia, PORG tedy vstoupí do Školského komplexu na Mendlově náměstí.

„Systém PORG každoročně dovádí své studenty na první místo ve státních maturitách, a přitom udržuje ve škole fantastickou atmosféru. Tohle jedinečné spojení akademických úspěchů a přátelského prostředí chci pomoci získat i pro děti v Brně. Spojení škol nebude mít žádný dopad na stávající žáky a studenty na Mendlově náměstí,“ uvedl ředitel Školského komplexu Ivo Procházka.

Děti se v soukromém zařízení naučí cizí jazyky i práci s moderními technologiemi, v osnovách nechybí ani množství odborných nebo kulturních aktivit. Učitelé se také dlouhodobě připravují dospívajících ke studiu na špičkových univerzitách jako Oxford nebo Cambridge.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PORG

Štítky Brno, škola, gymnázium, střední škola, PORG, Egy, studenti, vzdělání

Studenty v Brně lákají na nové školy. Nabídku rozšíří církevní gymnázium a známý soukromý ústav  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.