Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Expert na energie radí Brňanům s účty a dotacemi

Jak se orientovat na trhu s energiemi, začal radit lidem odborník v moravské metropoli. Teplárny Brno otevřely v provozu Červený mlýn specializované centrum, kam mohou přijít zájemci, kteří mají problémy s vyúčtováním za plyn, elektřinu a teplo nebo chtějí ušetřit.

Nové Energeticko-poradenské centrum poslouží sdružením spravujícím majetek i jednotlivcům, kteří mají otázky z oblasti energií. Že je o rady odborníků zájem, zjistili experti loni na podzim, kdy odstartovala kampaň zabývající se energetickými úsporami. Na seminářích se tehdy sešly přes tři stovky předsedů sdružení vlastníků. „Nové centrum je v provozu od úterý a fungovat bude jednou týdně. Zájemci si mohou domluvit schůzku s naším pracovníkem předem i na místě,“ řekl Drbně ředitel brněnských tepláren Petr Fajmon.

Bezplatné poradenské centrum v brněnském Králově Poli je podle vedení tepláren nezávislé a neslouží k získávání nových zákazníků. Městská firma dodává teplo více než 105 tisícům domácností. V posledních letech zaznamenala nárůst zákazníků, a to především kvůli energetické krizi, při níž došlo ke krachu několika dodavatelů.

Odborník pomůže zájemcům s orientací ve fakturách, výměnou spotřebičů nebo státními dotacemi. „Poradenské služby zákazníkům začaly Teplárny Brno poskytovat již při začátku energetické krize. Tehdy šlo především o uzavírání nových smluv a řešení situací, které nastaly. Nyní jde o obecné poradenství související se všemi energiemi. Plynem, teplem i elektřinou,“ řekla k projektu brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Ohodnoť článek

Foto Teplárny Brno

Štítky teplárny brno, energie, elektřina, plyn, teplo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Expert na energie radí Brňanům s účty a dotacemi  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.