Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Setkání partnerů Memoranda o snižování emisí se uskutečnilo ve městě Brně

PR článek

V Brně proběhlo další podzimní setkání partnerů Memoranda o snižování emisí. Město Brno se zavázalo do roku 2030 snížit emise CO2 alespoň o 40 %. Zodpovědné firmy, které tomuto cíli pomáhají se každoročně setkávají a seznamují s ostatními partnery. Letošní setkání proběhlo v prostorách Hvězdárny a planetária a hlavním tématem bylo „Ukládání uhlíku do dřevostaveb“. 

Pozvaní odborníci představili dřevo jako moderní, a hlavně udržitelný stavební materiál budoucnosti. Budovy kolem nás totiž vytvářejí celou třetinu globálních emisí skleníkových plynů. Přechod na dřevo jako stavební konstrukční materiál by mohl významně snížit dopad stavebních konstrukcí na životní prostředí.

Slavnostně zde byli vyhlášeni partneři, kteří se na základě zaslaných příkladů dobré praxe posunuli na další úroveň. Firmy se spolu s podpisem Memoranda stávají partnery projektu #PřipravBrno se základní zelenou plaketou a certifikátem. Následně na základě realizovaných projektů, jež partneři zasílají jako příklady dobré praxe postupují přes bronzového, stříbrného až po zlatého partnera, který nejefektivněji šetří planetu a pomáhá ke snižování emisí CO2 ve všech kategoriích. Spolu s certifikátem obdrží každý partner i dárek z kolekce #PřipravBrno, která podporuje brněnskou zeleň. 

Jako bronzový partner projektu Připrav Brno, jež zrealizoval svůj projekt v nejméně třech oblastech výzvy, se posouvají pro letošní rok tyto společnosti a organizace: Bamboolik, Future Farming, Magnus Regio, Mendelova univerzita v Brně, Technologický park Brno a Moravian Science Centre Brno (VIDA!).

Díky realizaci projektů v nejméně 5 oblastech výzvy jsme s radostí vyhlásili i stříbrného partnera, kterým se pro letošní rok staly společnosti: Areál Slatina, ASIO TECH a ASIO NEW, IKEA Česká republika, Heineken Česká republika (STAROBRNO), Nadace Partnerství, SAKO Brno, Teplárny Brno a VELUX Česká republika.

Všem partnerům Memoranda, kteří se při své činnosti snaží o šetrný přístup k životnímu prostředí, děkujeme! Tak neváhejte a připojte se i vy a pomozte tak zlepšit životní prostředí ve městě Brně.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Memorandum, Brno, snižování emisí, #PřipravBrno, CO2

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Setkání partnerů Memoranda o snižování emisí se uskutečnilo ve městě Brně  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.