Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Festival Maker Faire potvrzuje, že jsme národ kutilů. Minulý víkend nalákal na brněnské výstaviště téměř 8000 lidí

PR článek

Festival Maker Faire pro kutily a vynálezce navštívilo předposlední říjnový víkend téměř 8000 lidí. Od 22. do 23. října se v Pavilonu A na BVV představilo přes 90 makerů neboli tvůrců. Návštěvníci se mohli zapojit do řady workshopů, přednášek, poznat desítky makerů a vyzkoušet si například nové technologie z oblasti designu a 3D tisku.

Třetí ročník největšího Maker Faire festivalu na Moravě se nesl v duchu přátelské atmosféry naplněné vynalézavostí. Bohatý dvoudenní program sestával, jak z aktivit pro celou rodinu, tak pro odbornou veřejnost. V samotném středu pozornosti každého Maker Faire stojí především samotní vynálezci a tvůrci z dané lokality. „Máme za sebou dosud nejúspěšnější ročník festivalu Maker Faire Brno, který letos navštívilo během dvou dvou dní necelých 8000 lidí,” říká organizátor Vojtěch Kolařík a dodává: „Trávíme mnoho času oslovováním tvůrců a makerů a také následnou přípravou prostředí tak, aby bylo příjemné a makeři se v něm mohli dobře odprezentovat. Vytáříme prostor, kde mohou tvůrci a vynálezci představit veřejnosti své záliby a nadchnout návštěvníky. Máme radost, že vše zafungovalo a už se těšíme na příští rok.

Vzácným hostem letošního ročníku byl hacker a vynálezce Mitch Altman ze San Francisca. Proslavil se především díky vynálezu TV-B-Gone, univerzálního dálkového ovladače, který umí vypnout většinu televizorů na veřejných místech. Na Maker Faire Brno vedl workshopy i přednášky. Účast Mitche Altmana a tento program byl podpořen grantem Velvyslanectví USA v Praze.

K vidění byly například 3D tiskové technologie nejen od generálního partnera PRUSA Research, unikátní hodiny s hlasem legendárního nádražního hlasatele, digitální otevřená dílna, závody brusek nebo výroba neonů. Tvořivé dílny nalákaly děti i dospělé, široká veřejnost si mohla vyzkoušet výrobu senzoru vzduchu, základy 3D tisku nebo pájení.

Festival proběhl za podpory města Brna, Jihomoravského kraje, PRUSA Research, Espressif, a Hennlich. Festival proběhl v rámci akce Brno Creative Days. Příští ročník se uskuteční 21.-22. října 2023 na BVV.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Výstaviště, Maker Faire, Brněnské výstaviště, Veletrhy Brno, přednáška, Mitch Altman, Prusa Research, Morava, festival, technologie, USA, Praha, San Francisco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Maker Faire potvrzuje, že jsme národ kutilů. Minulý víkend nalákal na brněnské výstaviště téměř 8000 lidí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.