Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Studenti z Brna obléknou hokejovou výstroj a zahrají si na zaplněném stadionu Komety

Velkou sportovní událost vyhlíží Brno, kde se v hokejovém klání střetnou dvě největší zdejší vysoké školy – Vysoké učení technické a Masarykovu univerzity. Návštěvnicky atraktivní událost, jež každoročně přitáhne do hlediště arény hokejové Komety tisíce diváků, vyhlíží znovu divácký rekord i přes rostoucí náklady na pořádání akce.

Brněnské univerzitní souboje patří mezi tradiční sportovní události. Každoročně zápasy dvou celků, které nastupují v univerzitní hokejové lize, přitahují pozornost nejen studentů, ale i široké veřejnosti. Utkání, jenž v úterý hostí domovský stánek Komety, pravidelně navštěvuje tisíce diváků a zaplněné tribuny očekávají organizátoři také letos. 

Hokejové utkání plánujeme vždy několik měsíců dopředu. Obnáší to náročnou organizační přípravu, zvláště v současné době, kterou ovlivnil covid a nyní rostoucí ceny energií. Náklady na provoz klubu vzrostly o několik desítek tisíců korun. Stejné je i s pořádáním takové akce, takže sháníme peníze, kde se dá. Pro kluky i studenty se ale jedná vždy o speciální zážitek. Jsme proto rádi, že se nám podařilo zápas znovu zorganizovat,“ sdělil Drbně jeden předseda hokejového klubu VUT Cavaliers Filip Vojáček, který je jedním z hlavních organizátorů utkání. 

Podle manažera týmu Masarykovy univerzity Petera Bustina by byla škoda, kdyby se střetnutí v příštích letech neuskutečnila. „Je to speciální zápas a jedná se o jednu z nejlepších studentských akcí. Mezi hráči je vždy velká rivalita, takže se těšíme. Mnozí kluci si před podobnou kulisou nikdy nezahráli,“ tvrdí Bustin, jenž v minulosti za tým naskakoval a na kontě má také starty z nejvyšší slovenské hokejové soutěži v dresu Trenčína.

Utkání startuje zítra v 19:00. Favoritem budou hráči Masarykovy univerzity. VUT se ale pokusí soupeře zaskočit, stejně jako loni, kdy VUT zvítězilo 3:2, i když bylo v tabulce poslední. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VUT/Cavaliers

Štítky Brno, Univerzita, Liga, VUT, MUNI, hokej, HC Kometa Brno, Masarykova univerzita, Vysoké učení technické v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti z Brna obléknou hokejovou výstroj a zahrají si na zaplněném stadionu Komety  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.