Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sokolové si plácli s Brnem. Městu přenechají garáže, aby postavilo novou školu

Posprejovaný plot, zanedbaná plocha a několik garáží. Tak aktuálně vypadá areál brněnských sokolů v Botanické ulici. Nyní se cvičenci dohodli s městem, že rozsáhlá plocha podstoupí proměnu. Brnu přenechají pozemek, aby postavilo novou základní školu se sportovní halou.

Zanedbaná plocha sportovního areálu, v jehož těsně blízkosti se nachází například budova Nejvyššího soudu nebo Masarykův studentský domov, čeká na nové využití. Aktuálně slouží především řidičům, kteří tam odstavují auta do garáží či na venkovní plochu. Nyní pozemek dozná změn. Umožní je dohoda mezi městem a tělovýchovnou jednotou. V následujících letech vyroste v objektu základní škola pro 540 dětí, alespoň to tak plánují radní. 

Členové Sokola převedou pozemky za symbolickou cenu. Z transakce získají prospěch také sportovci. „Sokolové nabídli, že by mohli pozemek s garážemi převést do majetku města za korunu. Město pak postaví základní školu s víceúčelovou sportovní halou. Sokolové budou moci halu využívat v odpoledních hodinách a o víkendech,“ popsala v tiskovém hlášení brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS). 

Projekt je na začátku 

Projekt je zatím na samém začátku. Výstavba budovy závisí na schválení nového územního plánu. Pozemek je totiž vedený jako plocha s funkčním využitím pro rekreaci. Úředníci proto nyní hledají způsob jak najít vhodné stavitelské řešení pro novostavbu i její okolí. Propojení areálu Sokola a nové základní školy zaručí žákům přístup k různorodým sportovištím včetně venkovního hřiště. „Chceme-li přitáhnout ke sportu co nejvíce lidí, musí tu existovat infrastruktura nejen pro profesionály, ale právě i pro děti od útlého věku,“ uvedl radní pro školství a sport Jaroslav Suchý (KDU-ČSL). 

Podle Suchého nepiřjdou zkrátka ani motoristé, kteří zbouráním garáží přijdou o zázemí pro své vozy. Architektonická studie navrhuje doplnit budovu školy o podzemní garáže se 128 parkovacími místy. 



 

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky základní škola, Sokol, sportovní areál, garáže, garáž, Brno, pozemek, Jaroslav Suchý, Sokola, Markéta Vaňková, ODS, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolové si plácli s Brnem. Městu přenechají garáže, aby postavilo novou školu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.