Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně odstartoval Mezinárodní strojírenský veletrh

V Brně po dvou letech vypukl Mezinárodní strojírenský veletrh (MSV), který je největší svého druhu ve střední Evropě. Veletržní akce se odehrává i přes nejistou epidemiologickou situaci, s menší účastí výstavních firem či omezeným cestováním z mnoha zemí.

Pro Brno je pořádání MSV tradičně velký svátek, při němž do města pravidelně zavítá početná zahraniční delegace. Loni se veletržní akce neuskutečnila z důvodu covidové pandemie a zdálo se, že i letos můžou nastat vzhledem k těžko předvídatelné zdravotnické situaci komplikace. Vedení i vzhledem k tomu přesunulo termín strojíráku, jenž se tradičně koná na přelomu září a října, až na listopadový termín. 


Podle generálního ředitele Veletrhů Brno (BVV) Jiřího Kuliše není letošní dvaašedesátý ročník veletrhu zcela tradiční. Chybět budou kvůli vypjaté politické situaci i odlišným podmínkám pro cestování například zástupci firem z Ruska, které mělo být hlavní partnerskou zemí. Mnohé firmy se pak dostaly do potíží kvůli zpožděným dodávkám subdodavatelů, kvůli čemuž nepředstaví plánované novinky. Přesto je podle vedení BVV pořádání strojíráku důležitým signálem pro restart ekonomiky. 

Veletrh se uskuteční v „postcovidovém“ vydání menšího rozsahu, což je dáno objektivními faktory, které jsou důsledkem pandemie. Pro každý veletrh je důležitá rovnováha trhu, spíše určitý převis nabídky nad poptávkou. Nyní tomu tak není. Stále to ale bude veletrh reprezentující všechny důležité obory strojírenství,“ sdělil Kuliš. 

Vzhledem ke covidové situaci doporučují pořadatelé, aby si návštěvníci koupili vstupenky online, aby se netvořily fronty. Lístek činí za 250 Kč. Na místě zaplatí dospělí za vstupenku 300 Kč. Veletrh otevírá své brány vždy v 9 hodin ráno. Od pondělí do čtvrtka bude otevřeno do 17 hodin, v pátek do 16 hodin. Při vstupu je nutné doložit platný test nebo doklad o očkování. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky MSV, Brno, Veletrhy, Výstaviště, BVV, veletrh, Mezinárodní strojírenský veletrh, Veletrhy Brno, střední Evropa, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně odstartoval Mezinárodní strojírenský veletrh  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.