Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Výuka v respirátoru. Masarykova univerzita zpřísňuje opatření proti šíření covidu

Masarykova univerzita zpřísní opatření proti šíření covidu-19, od pondělí přejde z bílého na zelený stupeň eskalačního semaforu, který doplňuje aktuálně platná vládní opatření. Budovy univerzity zůstanou otevřené pro studenty, zaměstnance i pro veřejnost, rozšíří se však povinnost nosit ochranné prostředky dýchacích cest. O rozhodnutí krizového štábu informovala univerzita na webu a sociálních sítích.

Respirátor nemusí mít přednášející, řečníci ani studenti usazení při výuce, pokud je jich v místnosti maximálně 30 a pokud se zároveň shodnou, že ochrana dýchacích cest není nutná. Přednášky s účastí nad 150 lidí se budou konat hybridně. Doporučuje se maximálně omezit prolínání skupin.

Na kolejích bude povinné nošení ochranných pomůcek dýchacích cest ve společných prostorách. Vstoupí v platnost zákaz konání společných setkání ve vnějších i vnitřních prostorách ubytovacích zařízení. Zaměstnancům univerzita doporučí omezit přítomnost na pracovišti a střídat se v kancelářích.

Univerzita se snaží maximálně podpořit a zpřístupnit možnost očkování. Studenti a zaměstnanci se mohou v listopadu naočkovat přímo na univerzitě, konkrétně 2.listopadu na Komenského náměstí a 10. listopadu v bohunickém kampusu. K dispozici budou vakcíny firem Janssen a BioNTech/Pfizer.

Na očkování lze přijít bez registrace a rezervace času, s sebou musí mít zájemce průkaz pojištěnce a doklad totožnosti, případně platební kartu, pokud jeho pojištění nepokrývá očkování.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, Muni, covid, Školství, Opatření, Masarykova univerzita, univerzita, dýchací cesty, očkování, Pfizer, BioNTech, Janssen Pharmaceutica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výuka v respirátoru. Masarykova univerzita zpřísňuje opatření proti šíření covidu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.