Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Czechitas v Brně se tento týden otevírají veřejnosti. S programem pro celou rodinu

PR článek

Chcete proniknout do světa IT, ale nevíte, kde začít? Roste vám doma malý ajťák či ajťačka? Chtěli byste se dozvědět víc o umělé inteligenci či poznat virtuální recepční? Pak přijďte ve dnech 13.–16. října na dny otevřených dveří Open Week Brno do vzdělávacího a komunitního centra Czechitas v Brně ve Škrobárenské 511/3. Čekají vás čtyři dny plné vědomostí, zábavy a setkávání. A to vše zadarmo.

Od středy do pátku budou v CTP Czechitas House probíhat ukázky workshopů z IT světa pro děti i dospělé. Zaprogramujeme si ve Scratchi a Pythonu, poznáme, co vše lze postavit z Lega a ovládneme roboty Ozoboty. Pro širokou veřejnost máme připraveny večerní meetupy na odborná témata, které budu zakončeny networkingem. 

Ve středu nám Brno.ai představí umělou inteligenci a vysvětlí základní principy fungování nejmocnějšího nástroje strojového učení – neuronových sítí. Čtvrtek je věnován bezpečnosti na internetu. Pátek bude patřit dětem v online prostředí. Replug.me objasní, kolik maximálně hodin denně by děti měly trávit online a jak rozpoznat závislost na počítačích. 

V sobotu proběhne „Family Day”, na své si přijde celá rodina. Před budovou CTP Czechitas House bude přistaven FabLab Experience – technikou nadupaný kamion, ve kterém si návštěvníci akce vyzkouší například 3D tiskárnu nebo řezací plotry. V učebnách budou probíhat ukázky programování ve Scratchi a Pythonu a po celou dobu akce bude v prostorách Czechitas virtuální recepční, která reprezentuje umělou inteligenci. Děti budou moct luštit hru s QR kódy, tvořit s Legem nebo si postaví nejdelší ozobotí dráhu na světě. 

Program začíná vždy v 15:00 a v sobotu již v 10:00. Podrobný harmonogram a více informací se dozvíte na czechitas.cz/open-week

Ohodnoť článek

Štítky Czechitas, studium, informační technologie, Brno, umělá inteligence, CTP, Lego, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Czechitas v Brně se tento týden otevírají veřejnosti. S programem pro celou rodinu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.