Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Největší česká retail marketingová firma udržela zisk i v pandemickém roce

PR článek

Společnost Authentica Group zakončila pandemický rok 2020 10% poklesem obratu, její zisk naopak mírně vzrostl. Největší český výrobce a dodavatel reklamních nosičů do maloobchodů nahradil zakázky pro uzavřené maloobchody novými aktivitami. V minulém roce se dokázal etablovat v méně známém oboru – fulfillmentu , který zajišťuje veškerou logistiku distribuce zásilek pro e-shopy. Firma se chce stát lídrem českého trhu a jedním z předních evropských hráčů v tomto oboru.

Obrat skupiny klesl v roce 2020 na 414 mil. Kč, což odpovídá 10% poklesu oproti předchozímu roku (443 mil. Kč v roce 2019). Díky změně strategie a novým aktivitám však mírně vzrostl zisk společnosti, a to z 20 na 21 mil. Kč.

„Bezmála celoroční uzávěra maloobchodních prodejen prakticky zastavila celý byznys v retail marketingu. Plánovali jsme růst o 10 % a přibližně o tolik jsme se propadli. Dařilo se nám však uspět v novém oboru – fulfillmentu. Také díky němu nejsou naše ztráty tak vysoké, a naopak z krizového roku vycházíme posílení,“ říká Miroslav Hanák, jednatel společnosti Authentica Group.

Waterdrop – startup, kterému jsme pomohli vyrůst

Na výsledku loňského roku se pozitivně podepsala úspěšná spolupráce se společností Waterdrop, evropským výrobcem originálních nápojových kapslí.  Waterdrop Fulfillment zajišťuje veškerý logistický servis pro Waterdrop v pěti zemích Evropy. Letos se očekává další růst i expanze na nové evropské trhy. 

„Ani ne po roce spolupráce dodáváme Waterdropu zboží do pěti evropských zemí a zhruba jednou za dva měsíce přibíráme jednu další. V současné době odbavujeme v průměru 65 tis. zásilek měsíčně,“ komentuje spolupráci Miroslav Hanák.

„Pro Waterdrop neděláme jen skladování a odesílání zásilek, ale také navrhujeme, vyrábíme a kompletujeme speciální obaly, adventní kalendáře, prodejní stojany, gravírujeme speciální edice lahví a další služby. Říkáme tomu autentický fulfillment a tento koncept chceme v nejbližších letech přenést i do další země v Evropě, posléze do Spojených států a Asie,“ doplňuje Hanák.

Kromě úspěšného rozjezdu nových projektů Waterdrop Fulfillment a Fulfillment by Authentica pomohla společnosti také výroba ochranných štítů pro zdravotníky a pracovníky v první linii boje s virem Covid-19. Dle vlastního prototypu jich vyrobila 500 tis. kusů. 10 % z nich darovala nemocnicím a zdravotnickým zařízením v Jihomoravském kraji.

„Chtěli jsme štíty tisknout na našich 3D tiskárnách, což se ukázalo jako pomalé řešení. Během 48 hodin jsme vyvinuli vlastní prototyp ochranného štítu a za dalších 48 hodin jsme jich už vyráběli stovky, a následně 10 tis. denně, a dodávali tam, kde jich v té době byl zoufalý nedostatek,“ upřesňuje Hanák.

V letošním roce společnost plánuje, že navýší tržby na 500 mil. korun a počítá se ziskem 35 milionů. Růst tržeb se očekává především v oživeném retailu a také v rostoucím segmentu e-commerce. Authentica se v červenci stěhuje do vlastních nových prostor o rozloze 12 000 m2 a postupně také automatizuje jednotlivé provozy.

Ohodnoť článek

Štítky Authentica Group, pandemie, Waterdrop, Evropa, Authentica, USA, Asie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší česká retail marketingová firma udržela zisk i v pandemickém roce  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.