Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnské ZUŠky se otvírají veřejnosti, na městských sportovištích budou k vidění umělecké díla dětí

Pomocí putovních výstav výtvarných děl či kulturních akcí chtějí zaměstnanci brněnského projektu na podporu vzdělávání přiblížit veřejnosti činnost uměleckých škol.

Putovní výstava jako způsob, jak seznámit veřejnost s činností brněnských uměleckých škol

V rámci brněnského projektu na podporu vzdělávání takzvaného Místního akčního plánu Brno II (MAP), do kterého je zapojeno i čtrnáct brněnských ZUŠ, se zrodil nápad, jak podpořit rozvoj kulturního života ve městě. Jednotlivé ZUŠ dodají umělecká díla svých žáků, ta budou formou putovní výstavy okrašlovat prostory brněnských sportovních areálů a nemocnic. „Tento nápad vzešel za našich pracovních setkání v rámci projektu MAP a považujeme ho za velmi vhodný způsob, jak seznámit veřejnost s činností brněnských uměleckých škol, které mají rozhodně co nabídnout," řekla k nápadu Eva Vlčková Nedomová, zástupkyně ředitele ZUŠ Orchidea.

Na podzim se chystá kulturní akce

Brněnský radní pro školství a sport Jaroslav Suchý by chtěl doplnit tuto iniciativu o kulturní akci na podzim letošního roku. „Byl bych rád, pokud by se nám ke konci roku podařilo uspořádat kulturní akci, kde by se představila hudební a recitační pásma žáků ZUŠ," řekl Suchý. Zároveň doplňuje, že jsou již potvrzena první místa pro prezentace děl žáků. „Mohu prozradit, že jedním z prvních míst, kde se výstava objeví, bude městský plavecký stadion Lužánky," dodal Suchý. Mimo Brněnská sportoviště jsou v jednání i další místa, kde by se tato akce dala uspořádat. Primátorské salónky a další prostory magistrátních budov, ale i interiéry brněnských nemocnic.

Veřejná vystoupení mohou motivovat další děti

Veřejné vystoupení dětí vítají i rodiče. „Určitě na koncert přijdeme, jelikož příležitostí na veřejná vystoupení děti mnoho nemají, což je škoda. Jsme s naší ZUŠkou velmi spokojeni a budeme jen rádi, pokud se takto dostane práce dětí a jejich učitelů na veřejnost,“  sdělila Lucie Tomášková, která si myslí, že taková vystoupení mohou motivovat k hudbě či jinému umění další děti „Naše Zorka se na podobné akci své spolužačky rozhodla, že by též ráda chodila na hodiny zpěvu. Do té doby jí to ani nenapadlo. Dnes jsme za to moc vděčni," dodala Tomášková. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZUŠ Orchidea

Štítky ZUŠ, výstava, Brno, umění, vzdělávání, kulturní akce, projekt, umělecká škola, Jaroslav Suchý, Brno II

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské ZUŠky se otvírají veřejnosti, na městských sportovištích budou k vidění umělecké díla dětí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.