Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno chce přilákat více zahraničních studentů

Na poslední schůzi Rady města vznikla nová pracovní skupina, která má za úkol přivést do Brna nové studenty ze zahraničí a také nové potenciální vědce. Snahou je podpořit rozvoj akademického prostředí i města.

Spolupráce s univerzitami

V pracovní skupině se sejdou zástupci brněnských univerzit, města a kraje, Jihomoravského inovačního centra a dalších partnerů. „Brno spolupráci s univerzitami buduje dlouhodobě a snaží se pro jejich růst vytvořit příznivé prostředí. Proto vznik pracovní skupiny a vůbec ideu celého projektu vítám,” vyjádřila se brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Město se podle ní zapojí hlavně do propagace a poskytování informačních materiálů, by zajistilo zahraniční komunitě co nejlepší podmínky. „Věřím, že celý projekt povede nejen ke zviditelnění a posílení dobrého jména našich univerzit, ale také k šíření pozitivního obrazu Brna i celého regionu v zahraničí,“ dodala také Vaňková.

Tým pod vedením VUT

Organizaci projektu bude mít na starosti tým pod vedením prorektora VUT profesora Jiřího Hirše, který je zároveň ambasadorem Městského ekosystému za sekci Vědecké Brno.

„Pracovní skupina bude mít za úkol vytvořit jednotnou marketingovou strategii pracující se značkou Study in Brno a cílící na zahraniční studenty a do budoucna také na vědecké pracovníky,” tvrdí druhý náměstek Tomáš Koláčný. Vedle online prostoru se počítá s  prezentací také na zahraničních veletrzích.

Inspirace v Praze

Projekt Study in Brno je inspirovaný obdobnými platformami Study in Prague a Study in Czech Republic, které spojují nejlepší české university a nabízejí tak zahraničním studentům pomoc v získání kvalitního vzdělání. Na první rok fungování 3–5letého projektu bude v říjnu podána žádost o dotaci na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Autoři

Štítky Brno, univerzita, projekt, Markéta Vaňková, Tomáš Koláčný, Česko, Praha

Brno chce přilákat více zahraničních studentů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.