Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na filozofické fakultě v Brně končí rekonstrukce, má nový vstup

Na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně končí rozsáhlá rekonstrukce, vše je potřeba zvládnout před začátkem semestru. Práce trvaly dva roky, výrazné zásahy se týkaly budov C a D. Nejviditelnější novinkou je změna přístupu do areálu.

Studenti už nebudou procházet přes budovu D, ale vstoupí rovnou do dvorany a odtud pak do jednotlivých budov. Končící etapa oprav by měla být posledním velkým zásahem v areálu filozofické fakulty. Vyžádala si 428 milionů korun, řekla ČTK Martina Fojtů z tiskového odboru univerzity.

Slavnostní otevření fakulty je plánováno na 19. září. Sbíječky a bagry byly součástí koloritu filozofické fakulty mnoho let. Opravy areálu mezi ulicemi Arna Nováka, Gorkého a Grohova univerzita rozdělila do etap. Některá pracoviště průběžně stěhovala do náhradních prostor.

Nyní se zaměstnanci fakulty postupně vracejí do kanceláří, na studenty čekají nové posluchárny. V místech někdejšího vstupu v budově D vznikl prosvětlený prostor pro studium elektronických zdrojů a setkávání studentů. Fakulta má také nový kinosál.

Areál filozofické fakulty v ulici Arne Nováka vyrostl kolem bývalého městského sirotčince z 19. století. V někdejší zahradě sirotčince postupně vznikly různorodé stavby a přístavby. V roce 2002 škola zprovoznila oceňovanou moderní knihovnu, v roce 2012 začala postupná rekonstrukce a modernizace celého areálu.

Autoři | Foto MUNI | Zdroj ČTK

Štítky MUNI, Brno, opravy, Filozofická fakulta, rekonstrukce, Masarykova univerzita, Filozofická fakulta Masarykovy univerzity, Arno Novák, Arne Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na filozofické fakultě v Brně končí rekonstrukce, má nový vstup  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.