Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Živé prase stanulo v čele průvodu brněnského majálesu

Zvíře si dnes přivedl jeden z kandidátů na krále – chová miniaturní prase jako domácího mazlíčka. Do průvodu, který se formoval u májky na náměstí Svobody, se aktivně zapojilo několik desítek studentů s alegorickými vozy, mnozí v maskách.

Festival završí dnes odpoledne a večer hudební přehlídka na brněnském výstavišti. Je vyprodáno, pořadatelé čekají 20 tisíc lidí. Studentský svátek e tak zároveň s přehledem největší hudební přehlídkou v kraji.

Na krále majálesu kandidují čtyři studenti z Masarykovy univerzity, Mendelovy univerzity, Vysokého učení technického a Obchodní akademie Pionýrská.

Například kandidát brněnské techniky Jan Křemen chce bojovat za prodloužení autobusové trasy nočních rozjezdů až ke kolejím VUT. „Pokusil bych se zlepšit také sportovní aktivity. Lobboval bych za společné poznávací zájezdy studentů VUT a studentek ostatních univerzit,“ řekl Jan Křemen.

Původně se měl hlavní majálesový festival stejně jako loni uskutečnit ve sportovním areálu Hněvkovského. Pořadatelé se ale tři týdny před akcí rozhodli pro změnu. Předpokládané místo konání obsadil cirkus a po jeho odjezdu už by podle nich nezbylo dost času k náležité úpravě plochy.

Na sedmi festivalových pódiích dnes vystoupí desítky kapel a interpretů, třeba Kryštof, Tomáš Klus, Chinaski, Monkey Business a další. Jako moderátora hlavní scény pořadatelé angažovali Jana Krause.

Zdroj: ČTK
Foto: Facebook, Brněnský Majáles

Štítky Brněnský Majáles, přesun, Výstaviště, Majáles, Brno, Náměstí Svobody, Masarykova univerzita, Mendelova univerzita v Brně, Brněnské výstaviště, Tomáš Klus, Jan Kraus, Chinaski, Monkey Business, Kryštof

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Živé prase stanulo v čele průvodu brněnského majálesu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.