Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zájemci o koupi kojeneckého ústavu jsou dva, složili kauci

Brněnskému magistrátu se po dlouhé době bezvýsledného nabízení přihlásili hned dva zájemci o koupi bývalého kojeneckého ústavu v ulici Hlinky. Nejprve zájem projevila lékařka Liana Posseltová, potom skupina podnikatelů.

Oba zájemci složili kauci 6,5 milionu korun a čekají na vyjádření vedení města. Radní zřejmě vypíšou výběrové řízení a budovu získá ten, kdo nabídne více peněz. Cena začíná na 65 milionech korun.

Prvorepubliková vila, ve které dříve sídlil kojenecký ústav, je ve špatném technickém stavu a zřejmě bude potřebovat rekonstrukci. Patří k ní rozsáhlé pozemky, které leží v lokalitě blízko centra města a naproti brněnskému výstavišti.

Magistrát bývalý kojenecký ústav nabízel téměř rok, po několika měsících snížil cenu z 69 na 65 milionů korun.

Město budoucímu majiteli neklade žádné podmínky využití. „Je to věc státní správy a památkářů, my žádné požadavky nemáme,“ uvedl náměstek primátora Oliver Pospíšil.

Podle územního plánu je místo určené jako takzvaná stabilizovaná zóna pro sociální péči. V budoucnu se ale může změnit na takzvanou smíšenou zónu, která umožňuje využití například pro občanskou vybavenost i pro bydlení.

Materiály o prodeji projedná městská rada zřejmě 20. února. Celá transakce by podle náměstka Pospíšila měla být projednaná na březnovém nebo nejpozději na dubnovém zastupitelstvu, které musí prodej schválit.

Zdroj: ČTK

Štítky bývalý kojenecký ústav Brno, zájemci o koupi, Oliver Pospíšil, Brněnské výstaviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci o koupi kojeneckého ústavu jsou dva, složili kauci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.