Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za vláčky i rekordem příští sobotu na hlavní nádraží

Milovníci vlaků a železnic, pozor! Příští sobotu 29. září se na brněnském hlavním nádraží uskuteční Národní den železnice 2012.

Celý program potrvá od 10 do 17 hodin a bude rozdělen do tří světů. Malí i velcí a hlavně všichni, kdo si rádi hrají, ocení Svět zábavy. Milovníci historických modelů lokomotiv se mohou těšit na Svět historie a prohlídku salónního vozu prezidenta Masaryka a prezidenta Husáka nebo na hrbouna z Rakouska.

Příznivci moderních technologií se potěší Světem změny a zároveň si budou moci prohlédnout moderní vozy a lokomotivy. Z nových vozů budou představeny nové jednotky RegioPanter a RegioShark, chybět nebude ani Pendolino. Pro děti pořadatelé připravují kinematovlak, divadlo, Vláček-Hráček či soutěže o ceny.

Návštěvníci dne otevřených dveří se pokusí o zápis do České knihy rekordů pelhřimovské Agentury Dobrý den. Pokus o rekord bude spočívat ve vymalování co nejdelší řady vagónků. Každý návštěvník vybarví jeden. Možnost podílet se na rekordu bude pouze do 16 hodin. Tak přijďte malovat, Brňáci! České dráhy však avizují, že v případě nepříznivého počasí se pokus neuskuteční.

Během celého dne a také v neděli budou jezdit po tratích v okolí Brna historické vlaky. Z Jihlavy vyjede jeden speciální nákladní fotovlak, z Prahy zase přijedou protokolární vlaky. Třikrát v sobotu vyjede také speciální vlak do depa v Brně-Maloměřicích, kde zaměstnanci zajistí pro zájemce komentované prohlídky zázemí.

Foto: www.denzeleznice.cz

Štítky Den železnice, Brno, hlavní nádraží, rekord, Tomáš Garrigue Masaryk, Rakousko, České dráhy, RegioPanter, Motorová jednotka 844, Pendolino, Česká kniha, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za vláčky i rekordem příští sobotu na hlavní nádraží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.