Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výstava fotek přiblíží svět handicapovaných

Zvýšit povědomí veřejnosti o životě handicapovaných chtějí autoři putovní výstavy fotografií dětí s Downovým syndromem. Od 11. do 27. května bude v předsálí Hudební scény Městského divadla v Brně. Expozice cestuje po zemích Visegrádské čtyřky, už byla v Budapešti a Košicích.

Downův syndrom je onemocnění, které se vyznačuje mentální retardací, charakteristickými obličejovými rysy a také častými srdečními defekty. „Na dvaceti fotografiích jsou zachycené zajímavé okamžiky ze života dětí a lidí,“ uvedla členka sdružení Olga Darmovzalová, jejíž dcera má také Downův syndrom.

Fotky pořizovali fotografové z jednotlivých zemí. „Život s takovým dítětem je obohacující, protože ono řekne člověku do očí přesně to, co si myslí,“ podotkla Darmovzalová.

V České republice se ročně narodí zhruba 50 dětí s Downovým syndromem. Ve Fakultní nemocnici Brno umějí lékaři odhadnout postižení dítěte v těhotenství s devadesátiprocentní přesností. Potom je na rodičích, zda se rozhodnou dítě si nechat.

Výstavu velkoformátových snímků zemí doplní v Městském divadle v Brně obrázky malované postiženými dětmi. Fotografie bude možné v Brně vidět do 27. května vždy hodinu a půl před začátky představení v divadle. Potom se výstava přesune do Vratislavi.

Zdroj: ČTK
Foto: www.usmevy.cz

Štítky handicap, děti, handicapovaní, výstava, fotografie, Downův syndrom, Brno, Městské divadlo, Visegrádská skupina, Budapešť, Košice, Fakultní nemocnice Brno, Česko, Městské divadlo Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava fotek přiblíží svět handicapovaných  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.