Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Veletrhy GO a REGIONTOUR přinesly novinky i rekordy

Největší veletrhy cestovního ruchu v České republice navštívilo od čtvrtka do neděle na brněnském výstavišti na 30 tisíc lidí. Regiontour jako nosný projekt domácího cestovního ruchu zdůraznil spolupráci států Visegrádské čtyřky a rozvoj turistiky v příhraničních regionech. Partnerskou zemí veletrhu se poprvé stalo Maďarsko. Na veletrhu GO se prezentovalo rekordních více než sto zahraničních destinací.

Ve srovnání s minulým ročníkem také výrazně vzrost počet vystavujících firem. Letos jich přijelo do Brna 985 z 22 zemí a obsadily plochu přes devět tisíc čtverečních metrů.

Mezi 30 tisíci návštěvníky byli vedle domácích i hosté ze sedmi zemí. Nejvíce jich přijelo ze Slovenska, Chorvatska, Polska a Rakouska.

Základem nabídky veletrhu Regiontour zůstala turistická lákadla v českých a moravských regionech – památky, kulturní akce a festivaly, ski areály a lázně. V centru pozornosti byla aktivní dovolená, především pak cykloturistika.

„Veletrh v Brně je první veletrh v roce, který tradičně otevírá turistickou sezonu v České republice. Pro nás je to zároveň mimořádná příležitost setkat se s partnery a uceleně představit naši marketingovou koncepci,“ zhodnotil význam veletrhu ředitel odboru Strategie a marketingové komunikace agentury CzechTourism Marek Mráz.

Na regionální gastronomii se již potřetí zaměřil gastronomický festival RegFoodFest s „cestovatelskou“ restaurací nabízející krajové speciality, ale také s ochutnávkami a prodejem oceněných regionálních potravin a s projekty: Vína z Čech a Moravy, Pivo a Svět kávy.

Na veletrhu byly rovněž vyhlášeny výsledky Velké ceny cestovního ruchu 2014/2015, která zviditelňuje výjimečné a vysoce kvalitní počiny v této oblasti.

V kategorii Nejlepší turistický produkt zvítězil jihomoravský projekt „Otevřené sklepní uličky vyprávějí příběhy“, za nejlepší jednotnou kampaň porota ocenila Centrálu cestovního ruchu Východní Moravy a v nové kategorii Nejlepší elektronická komunikace zvítězilo Infocentrum Města Karlovy Vary.

Nejlepší lázeňský a wellness balíček podle poroty připravila společnost Lázně Luhačovice a Nejlepším golfovým balíčkem byl „Golf a romantika“, za který byli oceněni zástupci České golfové asociace.

Na veletrzích proběhly v rámci doprovodného programu také soutěže mladých odborníků v cestovním ruchu PROFI GO 2015 – turistický produkt a REGION REGINA 2015.

Pavilon P byl po tři dny dějištěm Mezinárodního mistrovství ČR mladých kuchařů, cukrářů a číšníků – 21. ročníku soutěže Gastro Junior Brno – Bidvest Cup.

Nejvýznamnější událostí bohatého doprovodného programu pro veřejnost byl 18. festival filmů, fotografií a knih o cestování GO KAMERA 2015 s ústředním tématem Srí Lanka.

Mezi padesátkou přednášejících osobností byli také nejvydávanější autoři: český spisovatel Miroslav Stingl, světoznámý horolezec Peter Habeler nebo přemožitel „koruny Himaláje“ Radek Jaroš.

Přednášky probíhající paralelně ve dvou sálech Kongresového centra navštívilo během čtyř dnů několik tisíc cestovatelských nadšenců od nás i ze zahraničí.

Štítky veletrh, Go-Regiontour, cestovní ruch, Česko, projekt, Visegrádská skupina, Maďarsko, Brno, Brněnské výstaviště, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veletrhy GO a REGIONTOUR přinesly novinky i rekordy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.