Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V teplárně Červený mlýn začala odstávka turbíny

V brněnské teplárně Červený mlýn, která patří k nejmodernějším v ČR, začala odstávka spalovací turbíny. Inspekce zdokumentuje stav turbíny a doporučí díly k výměně. Teplárny Brno zatím zásobují teplo Brnem z jiných zdrojů, které ve městě mají.

„Stíháme dodávky pro Brno pokrýt, výrobu tepla převzaly ostatní zdroje, které máme,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

Největší turbína v Brně stála firmu 1,5 miliardy korun. Má výkon 70 megawattů. Firma ji používá k výrobě tepla a elektrické energie. Výroba elektrické energie pokryje asi třetinu spotřeby Brna.

„Závěry inspekce zdokumentují kondici turbíny a doporučí díly k výměně. Lze z nich také preventivně určit rozsah nálezů při následné generální opravě. Ta je naplánována na rok 2016,“ uvedl Fajmon. Podle něj je inspekce turbíny technicky i časově náročná.

Teplárny Brno v minulé topné sezoně dodaly do sítě 3,648 milionu gigajoulů tepla. Je to o 4,2 procenta méně než v předcházející topné sezoně. Poslední topná sezona byla výrazně kratší a také bylo tepleji než v předešlých dvou letech.  Za posledních deset let byla nejkratší.

Teplárny Brno zásobují přibližně 92 tisíc brněnských domácností, dále například nemocnice, školy a úřady.

Zdroj: ČTK
Foto: www.teplarny.cz

Štítky energie, teplo, Teplárny, Červený mlýn, Brno, Teplárny Brno, Česko, mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V teplárně Červený mlýn začala odstávka turbíny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.