Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Komíně vzniknou byty pro 400 lidí a školka pro 60 dětí

Pět nových bytových domů pro více než 400 lidí aškolka pro 60 dětí se má příští rok začít stavět v brněnské části Komín u Podveské ulice. Jde o lokalitu, kde ještě před několika lety stály zahrádky u tramvajové trati ze Žabovřesk do Komína. Investorem je jeden z brněnských developerů, vyplývá z informací na Informačním portále EIA.

Stavba rozdělená na dvě etapy zabere šestihektarový pozemek ohraničený tramvajovou tratí, prodlouženou Podveskou ulicí a střední školou informatiky a spojů. V místě bývalých zahrádek už se stavěly domy v předchozích letech, přes trať vznikla také rezidence Sochorova. Dokončení se plánuje na jaře 2017.

V každém domě budou garáže či parkovací místa, celkem by se mělo do nové zástavby vejít 255 aut. Pěší budou mít přístup přímo k Kníničské ulici a investor plánuje, že vznikne ještě nová tramvajová zastávka.

"O zastávce mezi Vozovnou Komín a Rosického náměstím se hovoří již delší dobu. Určitě vznik nové zastávky podpoříme, nechceme však platit celou její stavbu," řekla mluvčí dopravního podniku Linda Hailichová. Zmínila také, že je potřeba, aby její vznik někdo oficiálně inicioval. Ideální by podle Hailichové bylo, aby se postavila v době výluky Minské a Horovy ulice, ve kterých nebudou od příštího jara jezdit rok a půl tramvaje. V té době se také plánuje rekonstrukce blízké zastávky Rosického náměstí.

V Komíně v uplynulém desetiletí vzniklo více nových obytných souborů, ať už bytových či rodinných domů. Čtvrť je poměrně blízko přírody, stejně tak má dobrou dostupnost do centra. Jde o okolí ulice Pastviny či novostavby ve Vavřinecké ulici.

Zdroj: ČTK
Foto: Kirk, wikipedia

Štítky byty, školy, mateřské, Brno, komín, Brno-Komín, Žabovřesky, Wikipedie, Vozovna Komín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Komíně vzniknou byty pro 400 lidí a školka pro 60 dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.